Beeldstormer

Beeldende kunst, Mediacultuur

Centrum
beeldstormer.com

Beeldstormer zet kunst in voor een dialoog over de maatschappijkritische boodschap van de kunstenaar gericht op Burgerschap en persoonsvorming. Iedereen kan meedoen met een gesprek over beeld!

De methode stimuleert kritisch denken, participatie en persoonsvorming vanuit de visie van Ons Onderwijs 2032 en 21th century skills. Beeldstormer is inzetbaar bij de vakken Beeldende Vorming, Burgerschap en Nederlands / NT2 en sluit inhoudelijk aan bij de kerndoelen van deze vakken.

Wat gaan we doen? We vragen leerlingen om onbevooroordeeld en met een open houding een kunstwerk te bekijken en met elkaar betekenis te construeren. Dit proces noemen we beeldstormen.

De betekenis van de kunstwerken zijn onderverdeeld in de thema’s; Identiteit, Relaties en Maatschappij.

Naar aanleiding van de inhoud van het kunstwerk gaan leerlingen in kleine groepjes aan de slag met een beeldende opdracht. De opdracht kan een of meerdere lessen beslaan. Een presentatie is onderdeel van de afsluiting van de les(sen serie).

Kunst zet aan tot het stellen van vragen i.p.v. stelling nemen!

Wij geven ook docenten trainingen voor zelfstandig beeldstormen met uw klassen!  Meer informatie op onze website: www.beeldstormer.com  

 

Aanbieder
Beeldstormer

Den Haag
beeldstormer.com

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Anika Klevering
06 156 313 70
info@beeldstormer.com