Bram Martens | Theatersport en improvisatietheater

Theater

Centrum

Lekker theatersporten? Dat doe je bij Koorenhuis in Den Haag. Maak je hoofd leeg en improviseer met ideeën van je publiek. Stap zonder idee het podium op en ervaar de kracht van improvisatietheater!

Improvisatietheater is een vorm van theater waarbij je acteur, regisseur en tekstschrijver in één bent. Het verhaal wordt op hetzelfde moment bedacht én gespeeld. Het mooie aan deze kunstvorm is dat de voorstelling zowel voor het publiek als voor de spelers voor het eerst wordt beleefd.

Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen om de beste scènes te spelen. Het is bedacht door theaterdocent Keith Johnstone om jonge acteurs meer in het moment te laten spelen en 'minder in hun hoofd'. De scènes worden ter plekke verzonnen door de spelers aan de hand van suggesties van het publiek. Een jury, bestaande uit rechters, beoordeeld de scènes op inhoud, techniek en amusement.

Voor wie is theatersport geschikt?

Eigenlijk voor iedereen!

Allereerst voor mensen die nog nooit iets met theater hebben gedaan, maar toch een keer willen beginnen. Het is een laagdrempelige vorm van theater waarbij de nadruk ligt op het uit de weg nemen van spelblokkades. Dit maakt dat improvisatietheater een hoge therapeutische waarde kan hebben.

Daarnaast is het ook geschikt voor acteurs die meer in het moment willen spelen. Spelers die zich willen laten raken op het podium en op zoek willen naar avontuur.

Wij bieden: acteer cursussen, acteer workshops voor beginners, acteer workshops voor gevorderden, theater, improvisatietheater, theatersport, improbattle, proeflessen, voorstellingen.

Aanbieder

Bram Martens | Theatersport en improvisatietheater
Van Winoxbergestraat 6
2274 RR Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Bram Martens
06 13 42 39 44
info@theatersportinkoorenhuis.nl
www.theatersportinkoorenhuis.nl