Omniversum

Cultureel erfgoed, Mediacultuur

Scheveningen

Omniversum is een grootbeeldfilmtheater. De films worden door een geavanceerde techniek op een enorm scherm geprojecteerd. Dit koepelscherm is zo groot als een half voetbalveld. Educatie en fun!

De films Journey to Mecca en Van Gogh, een kleurrijk portret zijn beide grootbeeldfilms met een boodschap.

Journey to Mecca
In de film Journey to Mecca staat een van de belangrijkste pijlers van de islam centraal: de hadj (in 2016 tussen 9 en 14 september). Het is een verhaal over doorzettingsvermogen en vastberadenheid in een tijd waarin reizen niet vanzelfsprekend was. In combinatie met discussies en uitleg in de klas beoogt de voorstelling scholieren een eigen kijk en empathie te doen ontwikkelen om eventuele vooroordelen over de groeiende (Haagse) moslimgemeenschap weg te nemen. Respect opbrengen begint vaak met een stukje begrip voor het onbekende. Door de voorstelling krijgt het ontastbare begrip Islam een betekenis van waaruit verbindingen met de eigen situatie gelegd kunnen worden. 

Van Gogh
De film Van Gogh, een kleurrijk portret volgt Vincent van Gogh van zijn 27ste tot zijn dood op 29 juli 1890. In die negen jaar maakte hij ruim negenhonderd schilderijen. De film met verteller Jeroen Krabbe werpt nieuw licht op het werk en leven van de schilder. De reis voert van Nederland, via Arles, Saint-Remy en Parijs, naar Auvers-sur-Oise. Neem een duik in de geschiedenis van de schilderkunst en laat de schilderen voor je ogen tot leven komen: van het geel van Van Goghs maisvelden tot het diepe blauw van zijn nachtluchten. 

Klik hier voor educatiemateriaal en meer informatie over lessen in Omniversum. 

Oriëntatiebezoek bij Omniversum?
Mail naar scholen@omniversum.nl en krijg een gratis docententicket. 

Wij bieden: museum en media.

Aanbieder
Omniversum
President Kennedylaan 5
2517 JK Den Haag Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Marina Rijerkerk
070 4168200
scholen@omniversum.nl
www.omniversum.nl/onderwijs