06-04-2022

Hee, ben je daar?

Wereldgericht onderwijzen in kunst- en cultuuronderwijs

Datum: 6 april 2022
Tijd: 13.30-15.30 uur
Locatie: Nutshuis, Riviervismarkt 5, Den Haag
Doelgroep: Directies, leerkrachten, ICC’ers, educatiemedewerkers van culturele instellingen en kunstvakdocenten uit Den Haag

Hoe staan jouw leerlingen in de wereld? En hoe gaan ze om met de vragen die vanuit de wereld op hen afkomen?

In zijn boek Door kunst onderwezen willen worden laat Gert Biesta zien welke unieke mogelijkheden de kunsten bieden om in de wereld te staan. Maar hoe vertaal je dit naar de praktijk van je kunst- en cultuuronderwijs?

Sinds 2020 onderzoeken we dit in een oefenplaats. Dit doen we samen met Janeke Wienk, die als onderzoeker verbonden was aan de leerstoel Pedagogische dimensies van Gert Biesta, en een aantal deelnemers uit het Haagse culturele veld.

Wil je meer weten over deze oefenplaats of zelf mee doen? Kom dan naar de bijeenkomst op 6 april.

Programma

Tijdens de bijeenkomst zal Janeke Wienk kort haar visie toelichten aan de hand van het promotieonderzoek dat zij doet naar de natuurlijke verbinding tussen kunst en mens-zijn, en hoe deze verbinding in het onderwijs op zijn plek kan vallen.

Daarnaast delen we de ervaringen van de oefenplaats waar we onderzoeken hoe je kan toewerken naar wereldgericht kunst en cultuuronderwijs. Er is ruimte om vragen te stellen en je kan je aanmelden voor de nieuwe oefenplaats voor seizoen 2022-2023.

Wil je het gedachtegoed van Gert Biesta ook vertalen naar jouw eigen onderwijspraktijk meld je dan aan voor de bijeenkomst op 6 april 2022.

Informatie

Neem voor meer informatie en vragen contact op met Coby Wisse of Yke van der Knaap.