06-12-2022

Impuls! workshop | Sociale veiligheid: een sociaal veilige omgeving, óók bij vrijetijdskunst

Pesterijen, (seksuele) intimidatie, handtastelijkheden of discriminatie: allemaal voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag. Dat komt bij ons toch niet voor? 

Helaas komt het ook voor bij cultuurbeoefening in de vrije tijd; tijdens het studieweekend, op de repetitieavond, in de kleedkamer of tijdens de les.

Juist doordat er verschillende vormen zijn, is het voor een slachtoffer vaak moeilijk te herkennen. Ook omdat het heel subtiel kan zijn. De impact op de slachtoffers, jong of ouder, is groot.

Omdat dit onderwerp binnen de vrijetijdskunst nog onvoldoende bespreekbaar is, organiseert CultuurSchakel samen met de Vrijwilligersacademie van PEP Den Haag een workshop voor bestuursleden van Haagse culturele instellingen. Zo kunnen de organisaties leren hoe zij een veilige omgeving kunnen creëren voor vrijwilligers, medewerkers, deelnemers en leden.

Wat leer je

Tijdens de workshop leer je:

  • Hoe je het onderwerp sociale veiligheid binnen jouw organisatie bespreekbaar maakt
  • Hoe je grensoverschrijdend gedrag kunt herkennen en voorkomen
  • Hoe je een omgeving schept waarbinnen mensen veilig kunnen aangeven dat zij ongewenst gedrag ervaren

Voor wie

De workshop is voor bestuursleden, medewerkers of eigenaren van Haagse culturele instellingen, zoals dans- en theatergroepen, (jeugd) koren en orkesten of ensembles.

Datum en tijd: Dinsdag 6 december 2022, 19.00-21.30 uur
Locatie: PEP, Riviervismarkt Den Haag
Begeleiding: Magda van der Wees (NOV) & Abderrahim Kajouane (PEP
Groepsgrootte: max. 20 deelnemers

Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Meld je uiterlijk 15 november aan via deze link.

Om zoveel mogelijk organisaties de kans te geven mee te doen aan de training, laten wij per organisatie twee deelnemers toe.

Bijzonderheden

Na de aanmelding ontvang je een korte vragenlijst (bewustzijnsinventarisatie) die de workshopleiders gebruiken voor hun programma.

Meer IMPULS! workshops

Bekijk ook de andere IMPULS! workshops uit ons programma.