20-10-2021

Meet The Urban Pro’s #10

Datum: 20 oktober 2021
Tijd: 18.30 – 21.00 uur
Locatie: Paardcafé, Prinsegracht 10, 2512 GA Den Haag
Prijs: Gratis

Let op: een coronatoegangsbewijs is verplicht in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. 

Omschrijving

Wil jij ook in gesprek met professionals uit het veld, kennis opdoen en jouw netwerk vergroten? Tijdens de Haagse Popweek organiseren CultuurSchakel en Paard de 10e editie van Meet the Urban Pro's.

Programma
18:30 uur inloop MTUP
19:00 uur aanvang MTUP
21:00 uur einde MTUP / aanvang GUAP Night
23:00 uur einde GUAP Night
00:00 uur Paardcafé gesloten

Meer informatie

CultuurSchakel en poppodium PAARD organiseren na meerdere succesvolle Meet The Urban Pro’s netwerkbijeenkomsten voorlopig de laatste editie. Samen maken wij ons sterk om de Haagse Hiphop, R&B en Urban muziekacts te ondersteunen, ontmoetingen met professionals te creëren en kennis te delen en vergroten met like-minded creatievelingen.

Wat is de huidige staat van de Haagse hiphopcultuur en urban scene? Nu het Meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur, ook wel het Kunstenplan genoemd, staat het Haagse cultuurbeleid voor een periode van 4 jaar beschreven. Hierin staat welke culturele instellingen een subsidie voor meerdere jaren krijgen van de gemeente Den Haag. In het Haagse Kunstenplan 2021-2024 ontvangen in totaal 103 kunst- en cultuurinstellingen een vierjarige subsidie voor de periode 2021-2024. Op dit moment is het stichting Aight, bekend van het Haags Hiphop Centrum en The Hague Street Art, de enige instelling in het kunstenplan die de hiphopcultuur representeert. Culturele instellingen zoals het Korzo, Laaktheater, theater De Vaillant, het Haags Theaterhuis en Kalpanarts geven aan dat zij diverse urban educatie, muziek- en dansprojecten bieden. Buiten de instellingen ontwikkelt de scene zich steeds meer op het gebied van cultureel ondernemerschap en zijn er commerciële kansen.

Hiphop is dé meest populaire jongerencultuur die zowel de hitlijsten evenals wereldwijde het straatbeeld domineert. Op woensdag 20 oktober tijdens de Haagse Pop Week gaan wij samen met de Haagse scene in gesprek over wat de langetermijnvisie is van de Haagse hiphopcultuur en urban scene: talentontwikkelingsmogelijkheden, artistieke visie en focus, nachtprogrammering, publieksbereik, doelstellingen en acties, cultureel ondernemerschap en commerciële ambities. Wat hebben de makers nodig een hoe gaan de culturele instellingen verder?

Sleutelfiguren
Met lokale sleutelfiguren en smaakmakers Bright Nshuti (mede-eigenaar LITT Events, nachtprogrammeur), Conchitta Bottse (programmeur PAARD, producent, tourmanager), Dharmen Nokhai (directeur Stg. AIGHT), Frandjescka Ballootje (Radio DJ Young Agga op Den Haag.fm), Joan Biekman (cultuurparticipatie adviseur urban), Leroy “DJ Stiekz” Purperhart (DJ & producer), Mekki Abdel (jongerenwerker, projectleider The Booth), Nordin Bresling (artiest, MC & Radio DJ FunX), Sabri (singer-songwriter) en Sherwin Blijd (directeur Stg. GUAP, cultureel ondernemer, artiest) en Tijs van de Poll (hoofd programma en marketing Popradar). Tevens sluit Yasmine Setoe (beleidsmedewerker Urban Arts, secretaris Haagse kunst- en cultuurprojecten) vanuit de Gemeente Den Haag aan. Onder leiding van moderator Saul van Stapele, bekend als auteur, hiphopjournalist, copywriter, creative director en cultureel programmeur van ADE Beats.

Na Meet The Urban Pro’s ben je weer van harte welkom om sinds de lockdown (maart 2020) weer live aanwezig te zijn bij GUAP Night. Dit is hét podium voor lokaal talent op het gebied van hiphop, R&B en urban uit Den Haag.