31-10-2023

Themabijeenkomst Kunstbeleving voor de allerkleinsten

Datum:  31 oktober 2023
Locatie: Laaktheater | Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
Prijs: Gratis
Doelgroep: Medewerkers van Kinderopvangorganisaties met een Peuterleerplek, HBO coaches en pedagogisch medewerkers en Haagse culturele aanbieders met aanbod voor VE en Peuterleerplekken.

Omschrijving

Deze tweede themabijeenkomst staat in het teken van ontmoeting, professionals uit het culturele veld en Voorschoolse Educatie (VE) gaan op deze middag in gesprek en inspireren elkaar.

Gastsprekers zijn Sabine Plamper en Titia Sprey van “Atelier in een koffer”. Zij zien dat kinderen van nature onderzoekers zijn en waarom creativiteit van groot belang is voor de hele ontwikkeling van een kind.

De lezing richt zich met aansprekende foto’s/video’s en praktische tips op volwassenen die op het gebied van creativiteit op zoek zijn naar inspiratie en visie. Er wordt ingegaan op het begrip creativiteit, waarbij recent hersenonderzoek wordt aangehaald, maar ook het fenomeen 'flow'. Tevens komt het belang van gelijkwaardige communicatie en interactie ter sprake. Niet belerend maar vaak verrassend door een aantal mooie eyeopeners. Sabine Plamper is ook auteur van het boek "Begrijpen met je handen".

In november 2023 zal er een tweedaagse training gegeven worden in Den Haag. Verdere informatie volgt nog.

Informatie

Heb je vragen, ideeën of wil je alvast meer informatie? Neem contact op met Herma Roos, hermaroos@cultuurschakel.nl 06 46941025

Inschrijven nog niet mogelijk