11-11-2023

To copy or create

Datum: 11 november 2023
Tijd: 16.45 – 18.15 uur
Locatie: De Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63, 2562 GR Den Haag
Prijs: Gratis
Doelgroep: Dansdocenten en dansmakers in de vrijetijd
Onderwerp: To copy or create

Omschrijving

Op een zekere dag werd je geboeid door dans, het liet je associëren, fantaseren en je deed er (nieuwe) ideeën door op. Dit smaakte naar meer en je verdiepte je in stijl specifieke kennis en vaardigheden. Hoe? Door goed naar de dansdocent te kijken, te kopiëren en daarna eindeloos te herhalen. En wat deed jij daarna? Hoe heb jij invulling gegeven aan de verdere uitwerking van jouw danspraktijk als dansdocent en/of als choreograaf? Heb jij je toegelegd op het behoud van het klassieke repertoire zoals deze is overgedragen of ben je gaan reflecteren op dat wat je is geleerd en op zoek gegaan naar de mogelijkheden.

Tijdens ‘To copy or create’ gaan we met elkaar het gesprek aan over onze danspraktijk. Op welke manier ben jij met dans bezig. Wat is ervoor nodig voor een levendiger en diverser Haags dansveld te krijgen. En wat is jouw rol hierin?

To copy or create is onderdeel van het Global Dance Festival 2023 en wordt georganiseerd in samenwerking met het Dansplatform, De Regentes en de WereldDansWerkPlaats.

Programma

16:45 – 17:45 uur       In gesprek over je eigen    makerspraktijk 

17:45 – 18:15 uur      Nazit met drankje