Onthulling kunstwerk in Vrederust

Na maanden hard werken werd op 10 november het kunstwerk van Samiera, Sulaiman, Ryandrick en Rida onthuld in het Pagepark in Vrederust. 'Het kunstwerk gaat over racisme, want racisme is niet leuk. Door een schilderij te maken en in het Pagepark te plaatsen willen we dat laten zien. Hier is het vaak druk en wij vinden het belangrijk dat veel mensen ons kunstwerk zien. Onze boodschap is; we zijn allemaal anders, maar gelijkwaardig!'

Tijdens de lessen van BinnenBuiten hebben Samiera, Sulaiman, Ryandrick en Rida gewerkt aan een kunstwerk voor hun wijk. Dit deden zij samen met de 'Kids op Dreef’.. Hier bedachten zij het kunstwerk dat gaat over gelijkheid. Ter inspiratie bezochten ze MIAW (Make It Art Worthy). MIAW is een open, sociale en creatieve ontmoetings- en werkplaats in het centrum van Den Haag. 

Het kunstwerk is tot het einde van het jaar te bewonderen op het Pagepark in Escamp.

BinnenBuiten

Kinderen die onder schooltijd enthousiast zijn over kunst en cultuur, doen niet altijd aan een culturele activiteit in hun vrije tijd. Vandaar dat CultuurSchakel het programma BinnenBuiten heeft opgezet. Kinderen bedenken wat zij in hun wijk willen en werken het idee uit. Een organisatie uit de wijk adopteert het idee en gaat er samen met de kinderen mee aan de slag. Hiermee slaat CultuurSchakel een brug tussen kunstenaars, organisaties en kinderen in onze stad.