Binnenschool en buitenschool

'Een culturele wereld creëren die er nog niet is' dat is de droom van BinnenBuiten. 

In Den Haag wonen en werken veel kunstenaars, musici en andere artiesten. Op talloze plekken in de stad oefenen zij hun vak uit. Met het programma BinnenBuiten slaan wij een brug tussen culturele aanbieders, kunstenaars, organisaties én de kinderen in onze stad. Tijdens workshops onderzoeken we samen met de kinderen wat hun wensen zijn voor en in hun eigen wijk. We brengen de juiste partijen met elkaar in contact. Zo ontstaat er lokaal een passend en breed aanbod aan activiteiten. Niet alleen onder schooltijd, maar juist in de vrije tijd én in de eigen wijk.

Hoe doen we dat...

  • We brengen het aanbod van culturele instellingen in creatieve vrijetijdsbesteding in Den Haag gedetailleerd in kaart.
  • Kinderen maken in workshops hun culturele plannen voor de wijk.
  • Culturele aanbieders en organisaties sluiten hierop aan en vormen een krachtig cultureel netwerk in de wijk of buurt.
  • Zo ontstaan plannen voor nieuwe activiteiten en samenwerkingen en meer plekken voor kunst en cultuur in de vrije tijd.
  • Alle wensen en plannen voor de wijk bundelen we in een portfolio.
  • Zo bouwen we samen aan een breder en zichtbaar aanbod voor meer kinderen om in hun vrije tijd en in hun eigen wijk of buurt aan culturele activiteiten mee te doen.


 BinnenBuiten komt naar je toe!

Momenteel zijn we actief in Bouwlust en Vrederust en in Bezuidenhout-West en Mariahoeve. Vanaf deze zomer ook in Morgenstond en Moerwijk. 

In het najaar 2021 gaan we naar Duindorp.

Door gesprekken met culturele aanbieders, scholen, kinderen en andere betrokken organisaties brengt CultuurSchakel vraag en aanbod scherp in kaart. Dat levert vele mogelijkheden op voor samenwerking en onverwachte kansen. Doe je mee?