BinnenBuiten in Escamp

Sinds september 2020 werkt CultuurSchakel in de wijken Bouwlust en Vrederust in Escamp aan een pilot van BinnenBuiten.

Kinderen die onder schooltijd enthousiast zijn over kunst en cultuur, doen niet altijd aan een culturele activiteit in de vrije tijd. Vandaar dat het programma BinnenBuiten is opgezet.

Door gesprekken met culturele aanbieders, scholen, kinderen en andere betrokken organisaties in het stadsdeel Escamp en in de wijken Bouwlust en Vrederust, brengt CultuurSchakel vraag en aanbod scherp in kaart. Samen gaan we op zoek naar de culturele ‘match’. Het Haagse aanbod is enorm. Dat levert vele mogelijkheden op voor samenwerking en onverwachte kansen.

Inmiddels hebben ruim twintig verschillende organisaties, zoals scholen, culturele aanbieders, maatschappelijke organisaties en sportverenigingen, zich aangesloten bij BinnenBuiten. Samen vonden we nieuwe activiteiten en workshops voor kinderen van de ADO Cruijff Court, de Zuidwester en met de Escamp University. Hierin werken wij samen met Stichting Alexander. De kinderen tekenen, dansen en maken muziek. En samen met al die lokale partners bedenken we nog veel meer mooie manieren voor de kinderen om hun creativiteit te ontdekken.

 

 

 

 

 

 

Ben je werkzaam in de wijk?
Log hier in om de netwerkkaart van Bouwlust en Vrederust te bekijken.