Spring naar hoofdinhoud

Kunst en cultuur in Bouwlust en Vrederust

Wil jij meer leuke dingen doen bij jou in de buurt? Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? En woon je in Bouwlust of Vrederust? Dan zit je hier goed! Op deze pagina vind je nieuws, tips en verhalen over kunst en cultuur in jouw wijk!

Wat kun je doen bij jou in de buurt?

Wil je iets doen of leren dat met kunst en cultuur te maken heeft? Bijvoorbeeld dansen, muziek- of theaterles, zoek dan op deze plattegrond wat er bij jou in de buurt te doen is. Gebruik ‘filter op trefwoord’ om gericht te zoeken.

Vind je niet wat je zoekt? Of heb je een vraag, bijvoorbeeld over de kosten of hoe je er kunt komen? Laat van je horen, we denken graag met je mee! 

Activiteiten

Uitgelicht! Deze activiteiten kun je nu doen in de wijk:

Elke maandag: kunst maken in Bibliotheek Bouwlust

Wil je leren schilderen, tekenen, boetseren of op een andere manier creatief bezig zijn? Kom op kunst maken met Art-S-Cool in Bibliotheek Bouwlust.

Elke woensdagmiddag: creatief bezig zijn in Wijkcentrum Bouwlust

Op woensdagmiddagen is er van alles doen in wijkcentrum Bouwlust. Je kunt er van 14:00 tot 15:00 knutselen! Meld je aan bij Bibliotheek Bouwlust.

t/m 18 augustus: treed op tijdens het Vakantiepark van het Zuiderparktheater!

Tot en met donderdag 18 augustus kun je elke dinsdag, woensdag en donderdag tussen 12:00 uur en 16:00 uur optreden tijdens het Vakantiepark in het Zuiderpark! 

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Wat zie je in de wijk?

Als je goed om je heen kijkt, is kunst dichterbij dan je denkt! De cultuurschakelaars gingen op ontdekkingstocht in de wijk en maakten een fotoreportage van graffitikunst op muren en gebouwen. Herken jij waar het is? Tip: ga met je vrienden of familie naar buiten en zoek bij alle foto’s de echte plekken op!

 

In de Spotlight

Actief in de wijk

Je kunt op verschillende manieren actief bezig zijn in je wijk. De redactie ging op onderzoek uit: waar kun je lekker bewegen? 

Locaties:
- Page Park - Pachtersdreef 88 2542, XK Den Haag 

Deel je eigen idee!

Heb jij ook een tip voor een kunst- of cultuuractviteit in Bouwlust/Vrederust? Of heb je een idee of een wens van wat jij wilt doen? Deel het met ons!

Hoe kwam deze pagina tot stand?

“We willen een vrienden-app, waar we andere kinderen kunnen ontmoeten en hobby’s en muziek kunnen delen”, zo luidde het Gouden Idee van de kinderen van de Escamp University, dat ze bedachten tijdens de BinnenBuiten workshops ‘culturele plannen maken’. Met dat idee gingen ze het voorjaar van 2022 aan de slag! In een serie van zes lessen werkten ze hun idee uit, maakten een ontwerp en ontdekten wat je allemaal nodig hebt om een app te bouwen en onderhouden.

Het BinnenBuitenteam werd verrast met vier heel toffe en creatieve ontwerpen. Helaas is het realiseren van een app op korte termijn niet mogelijk, maar wat wel kon, was een speciale kinderpagina maken op de website van CultuurSchakel. De kinderen vormden een redactie, genaamd de 'Cultuurschakelaars' en werkten hard aan de pagina. Ze leerden dat er verschillende soorten informatie zijn: beschrijvend, informerend, enthousiasmerend en interactief (vragen stellen aan je lezers/bezoekers). Ook hebben ze nagedacht over het gebruik van sleutelwoorden, die wij ‘zoekwoorden’ noemen en hard gewerkt aan schetsen voor de pagina lay-out. Je ziet het voorbereidende werk hieronder.

CultuurSchakel brengt je verder in kunst en cultuur in Den Haag

Bezig met inladen van resultaten