BinnenBuiten in Haagse Hout

'We gaan in de wijken Bezuidenhout-West en Mariahoeve actief met kinderen en organisaties aan de slag. Samen een vuist maken voor meer cultuur in de wijk!'

BinnenBuiten is al goed op dreef in Stadsdeel Haagse Hout. Zo hebben er meerdere ontmoetingen plaatsgevonden en gingen kinderen aan de slag met hun gouden idee.

Workshops op basisschool De Vuurvlinder

De workshops op de zomerschool van De Vuurvlinder in Mariahoeve leidden tot een kleurrijk palet aan kunst- en cultuurideeën voor de wijk. Van een ecoduct voor insecten, een plek om robots te ontwerpen, een snoepmuseum, leren zingen en dansen tot en met het ontwerpen van een speelplaats voor gehandicapten. Aanbieders uit de wijk hebben enthousiast gereageerd op de ideeën en onderzoeken nu de uitvoering.

Dansen en zingen bij LEF

Podium NOORD bood met LEF alvast een plek om te leren zingen en dansen en samen te werken aan een voorstelling. Het FabLab van Middin onderzoekt of zij een plek kunnen creëren om robots te bouwen en met techniek om te gaan en zo deze wens waar te maken.

 

Voor het programma BinnenBuiten zoeken we organisaties die samenwerking zoeken om cultuurparticipatie onder de doelgroep van 8 tot 12 jaar te versterken. Daarnaast willen we het netwerk in het stadsdeel Haagse Hout vergroten. Werk jij in de wijken Bezuidenhout-West en Mariahoeve? Zie jij als aanbieder of organisatie in Haagse Hout kansen om een van de ideeën met de kinderen op te pakken? 

Wil jij meedoen met BinnenBuiten? Mail ons!