Haagse C

CultuurSchakel bestaat 5 jaar en wie jarig is, trakteert! Onze traktatie? We roepen een nieuwe prijs in het leven: de Haagse C, de prijs voor Cultuurparticipatie in Den Haag. Haagse projecten en initiatieven, die mooi werk verrichten en daarmee een bijdrage leveren aan de stad, verdienen immers extra erkenning.

De Haagse C 2018 wordt uitgereikt in de laatste week van juni, als afsluiting van iktoon, de maand waarin iedereen aangespoord wordt zijn talenten en kunsten te laten zien.

Thema 2018: Kunst Verbindt
Dit jaar is het thema van de Haagse C 'Kunst Verbindt'. Daarom is CultuurSchakel op zoek naar Haagse projecten die door middel van kunst en cultuur op een bijzondere manier een verbinding hebben gelegd tussen burgers, buren, de wijk of organisaties. Burgers dienen hierbij op een actieve manier deel te hebben genomen aan kunst en cultuur.

Voor wie?
De Haagse C is een cultuurparticipatieprijs die zal worden uitgereikt in twee categorieën, met elk één winnaar:

  • Initiatieven die volledig zijn uitgevoerd door vrijetijdskunstenaars (amateurs)
  • Initiatieven die zijn uitgevoerd door een combinatie van vrijetijdskunstenaars (amateurs) en professionals

Aanmelden
De aanmeldperiode is inmiddels gesloten.

Genomineerden
In totaal worden uit alle inzendingen zes genomineerden gekozen door een vakkundige jury. Eigenlijk zijn deze zes genomineerden allemaal al winnaars: zij krijgen een professioneel filmpje van hun initiatief en de bijbehorende publiciteit. 

Stemmen
In de eerste twee weken van juni worden de genomineerden en hun filmpjes aangekondigd en kan er volop gestemd worden op social media. In beide categorieën geldt uiteraard: degene met de meeste stemmen wint de Haagse C!

Uitreiking
De uitreiking van de Haagse C 2018 zal plaatsvinden op vrijdag 29 juni (na 15.30) op een mooie locatie in Den Haag. De exacte tijd en locatie worden later bekend gemaakt. De winnaars van beide categorieën winnen flink wat promotie, erkenning én niet te vergeten: een geldbedrag van €500, vrij te besteden door de organisatie. Deze middag wordt daarnaast extra feestelijk door de afsluiting van de iktoon-maand.