15 mei 2020

De Smaak van Kunst #4

4 juni | Online meeting | Kunst in tijden van corona in Laak

CultuurSchakel en Laaktheater zijn benieuwd naar jullie kunstenaars in Laak! Hoe gaat het met iedereen? Waar zijn jullie nu mee bezig? Hoe ziet jullie thuisquarantaine eruit? Helpt kunst jullie in deze tijden? Op wat voor manier? Zien jullie meer verbinding ontstaan tussen het kunst- en sociale domein? Hoe en wat zouden jullie willen doen? Wij willen het allemaal weten!! Daarom gaan we graag met jullie in gesprek om samen te bekijken wat er voor interessante ontwikkelingen zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen.

We nodigen je van harte uit voor De Smaak van Kunst #4 ‘KUNST IN TIJDEN VAN CORONA IN LAAK’, een samenwerking tussen CultuurSchakel en Laaktheater. Het wordt een inspirerende cultuurzoomsessie met de volgende gastsprekers: Alan Bredenhorst van 125Procent, creatief ondernemer Jassir Jonis van studio Goedkroon in de Binckhorst en Bonny van der Burg, stadsdeelmedewerker Welzijn, Jeugd en Participatie. Met een afsluitend verrassingsoptreden uit de wijk.

Het programma vindt plaats op donderdag 4 juni van 09.55 tot 11.30 uur via Zoom. Download hier alvast het Zoom programma voor deelname.

Programma

09:55 – 10.00 uur Inloggen Zoom-meeting
10:00 – 10:05 uur  Openingswoord: Ricky Middendorp, Directeur bij Laaktheater
10:05 – 10:10 uur  Openingswoord: Joan Biekman, Adviseur Cultuurparticipatie Laak bij CultuurSchakel
10:10 – 10:20 uur Korte introductie deelnemers (naam, organisatie en reden deelname)

10:20 – 11:10 uur Onderwerpen

  • Culturele, creatieve en participatie spreker: Alan Bredenhorst van 125Procent, projecten: Haagse Jongerenambassadeurs, stadsdorp ‘Beter een goede buurt’, financiële educatie voor jongeren.
  • Ondersteuning activiteiten in de wijk en tips van:- Jassir Jonis van Goedkroon. Een creatieve ondernemer uit Laak/Binckhorst met ervaring over de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (tozo).
    -CultuurSchakel over advies, ondersteuning, zichtbaarheid via cultuurschakel.nl en subsidies.
    De website kleinecoronahulp.nl voor initiatieven met de thema’s eenzaamheid, voedselvoorziening, dak- en thuislozen, Laaktheater Thuis en (straat)optredens in de wijk via de Laak Sessies.
    - De rol van stadsdeelkantoor Laak met Bonny van der Burg, met informatie over bewonersinitiatieven uit Laak.
  • De 1,5 meter samenleving: Hoe zie jij het? Samen creatieve ideeën ontwikkelen! Heb je na donderdag 4 juni een (online) culturele activiteit gepland? Deel deze met de bezoekers van de zoom-meeting.

11:10 – 11:15 uur Verrassingsoptreden van violiste Valentine Bovendeert

11:15 – 11:30 uur Afsluiting: deel je aankomende activiteiten!

Wij ontmoeten jullie graag op donderdag 4 juni tijdens de Zoom-meeting van De Smaak van Kunst #4 ‘KUNST IN TIJDEN VAN CORONA IN LAAK’. Aan deze meeting zijn geen kosten verbonden, maar meld je alsjeblieft van te voren aan via Joan Biekman met je naam, organisatienaam en de reden van deelname aan de online meeting. Bij definitieve deelname aan de Zoom-meeting ontvang je een zoom-link om in te loggen.
 
Extra informatie
De cultuurzoomsessie wordt opgenomen voor verslaglegging. Als je daartegen bezwaren hebt, laat dat dan graag van tevoren weten. Dan kun je tijdens je deelname je beeldscherm uit doen.