update: 27 november 2020

Kunst, cultuur & corona

Kunst- en cultuur in coronatijd moet natuurlijk blijven doorgaan. Maar wel verantwoord. Lees en kijk hieronder hoe je dit doet.

'Onze' Kunstenaar in de klas Umit Colgecen heeft een rapnummer geschreven, samen met andere talenten, over leven in tijden van 1,5 meter: 'Zo doe ik dat, Den Haag tegen Corona':

Muziek maken, zo doe ik dat

Bovenstaande video is een onderdeel van de campagne van de gemeente Den Haag. Zo ook de poster: 'Muziek maken, zo doe ik dat'. Deze poster kun je downloaden en ophangen voor het raam. Bekijk ook onderstaande video van Julitto en Donny, rappers van HSG, waarin zij vertellen over hoe ze muziek maken in deze coronatijd: "Corona geeft de mogelijkheid om je creativiteit echt volop te benutten."

Meer info over de campagne vind je op denhaagtegencorona.nl. De website is er in wel negen verschillende talen, want we doen dit met z'n allen!

Veilig cultuurmaken

Op weblijvenbezig.nl ontdek je hoe jij veilig cultuur kunt blijven maken. Check daar de laatste richtlijnen vanuit de culturele sector, laat zien hoe jij bezig blijft of doe inspiratie op van anderen. Je kan op de site ook supersnel je eigen “we blijven bezig” poster, flyer, Facebook- of Instagrampost maken! Print ze uit, hang ze op, leg ze neer en post ze op je social media accounts om je bezoekers, leden en volgers te laten weten dat je veilig bezig blijft!

Coronasubsidie CultuurSchakel

Heeft jouw organisatie extra kosten moeten maken door corona? Denk hierbij aan het huren van een andere ruimte, aanschaf van plexiglas of het wegvallen van contributie of optredens. Bekijk dan snel of jullie in aanmerking komen voor onze tijdelijke subsidie Compensatieregeling Corona Vrijetijdskunst.

Coronamaatregelen kunst & cultuur

Wij houden alle ontwikkelingen nauw in de gaten en hebben de belangrijkste maatregelen voor cultuuronderwijs en cultuurparticipatie voor je op een rijtje gezet.