28 september 2020

Doe mee met de Haagse Shuffle

Iedere dag een beweegmoment met de hele klas!

Haagse Aanpak Gezond Gewicht (HAGG) van GGD Haaglanden lanceerde in samenwerking met Lonneke van Leth Dans op 23 september de eerste workshop van de Haagse Shuffle!

Tijdens de Nationale Sportweek in The Hague Beach Stadium dansten vele basisschoolleerlingen de Haagse Shuffle onder leiding van de dansers van Lonneke van Leth Dans. Vanaf nu kan elke school zich aanmelden en meedansen!

Nederland is kampioen zitten en dat geldt ook voor kinderen. Dat kan anders! De Haagse Shuffle is een challenge waarbij kinderen uitgedaagd worden iedere dag extra te bewegen op school. Fittere, blijere en meer geconcentreerde kinderen! Met de Haagse Shuffle hebben scholen een leuk en energiek beweegmoment voor alle kinderen dat ingezet kan worden op elk moment van de dag.

De Haagse Shuffle
Alle Haagse scholen, groepen 7 en 8, mogen zich aanmelden! Dans de Haagse Shuffle en maak kans op een toffe prijs voor jouw klas. Ben je er op tijd bij met jouw aanmelding, dan maak je kans op twee Haagse Shuffle workshops (gratis!) van de dansers van Lonneke van Leth Dans om zo de passen aan te leren. Alle Haagse basisscholen worden uitgedaagd om de Haagse Shuffle in praktijk te brengen.

Lonneke van Leth Dans heeft ook een online tutorial gemaakt, zodat de Haagse Shuffle ook zonder workshops in de klas aangeleerd kan worden. Natuurlijk kunnen de dansers ook ingehuurd worden voor losse workshops.

Doe mee!
Meld jouw school aan via de website: www.haagseshuffle.nl.
Wees er snel bij en maak kans op twee gratis Haagse Shuffle workshops (vol = vol!).

Challenge
De uitdaging voor scholen is om de Haagse Shuffle zo enthousiast en goed mogelijk te dansen. Daarnaast vragen we de klas een plan bedenken hoe zij ook na de challenge regelmatig blijven ‘shufflen’ en bewegen. Na veel oefenen, mag jullie video van de Haagse Shuffle ingezonden worden via de website. Vijf scholen met de mooiste uitvoering, beste plannen en/of het meeste enthousiasme mogen meedoen met De Grote Finale op 20 november en krijgen een spectaculair bezoek van een professionele jury en worden dan live beoordeeld op samenwerking en originaliteit.

De winnende klas mag zich kampioen Haagse Shuffle 2020 noemen, wint de wisselbeker en een mooie prijs voor de hele klas.

Vragen? Stuur een mail naar: mailto:gezondgewicht@ggdhaaglanden.nl