30-06-2022

Kinderpagina Escamp University online!

“We willen een vrienden-app, waar we andere kinderen kunnen ontmoeten en hobby’s en muziek kunnen delen”, zo luidde het Gouden Idee van de kinderen van de Escamp University. Met dat idee gingen ze dit voorjaar aan de slag!
In een serie van zes lessen werkten ze hun idee uit, maakten een ontwerp en ontdekten wat je allemaal nodig hebt om een app te bouwen en te onderhouden.

Het BinnenBuitenteam werd verrast met vier heel toffe en creatieve ontwerpen. Helaas is het realiseren van een app op korte termijn niet mogelijk, maar wat wel kon, was een speciale kinderpagina maken op de website van CultuurSchakel.

De kinderen vormden een redactie, genaamd de 'Cultuurschakelaars' en werkten samen met het BinnenBuitenteam hard aan de pagina. Ze gaan regelmatig de wijk in om te schrijven over activiteiten, wat hen opvalt en maken foto's van kunst en cultuur in hun wijk.

Wil je meer weten over wat er in Bouwlust/ Vrederust te doen is of heb je tips voor de kinderpagina? Ga naar de pagina en laat je reactie achter!