14-03-2023

vacature teamleider Marketing & Communicatie

Is kunst en cultuur ook onmisbaar in jouw leven? En gun je iedereen een leven lang kunst en cultuur? Maak het verschil en kom bij ons werken. 

Teamleider Marketing & Communicatie gezocht

voor 24-32 uur 

Als teamleider vervul je een belangrijke rol in de strategische positionering en profilering van CultuurSchakel, zowel intern als extern. Jij zorgt voor meer bekendheid en zichtbaarheid bij onze doelgroepen met als doel onze dienstverlening verder uit te breiden en naamsbekendheid te vergroten. Samen met het team van vier collega's, bouw en vertel je ons verhaal.  

Je overziet de marketing- en communicatieactiviteiten. Hierin zorg je voor afstemming, input en draagvlak vanuit de verschillende afdelingen en programma's. Je stelt jaarlijks het marketing- en communicatieplan op en adviseert de directie en andere afdelingen over de communicatiestrategie en bijpassende middelen. 

Het team 

Naast jou bestaat het team uit vier medewerkers met ieder een eigen specialisme. Onderling wordt er nauw samengewerkt. Er is veel contact met collega's van de afdelingen Cultuuronderwijs en Cultuurbeoefening. We werken nu nog via een lijn van intern opdrachtgeverschap maar hebben de ambitie om vanuit een corporate aanpak te gaan opereren. Jij speelt in de ontwikkeling daarvan een belangrijke rol.   

Kortom: een veelzijdige en uitdagende rol waarin je zowel strategisch als hands-on op alle niveaus bezig bent. 

De focus ligt de komende tijd op: 

 • Strategisch marketingplan 
 • Positie M&C binnen de organisatie
 • Bijdrage kunstenplan 2025 - 2028 

Bovenal ben je als lid van het MT een overtuigende adviseur voor de directie en afdelingshoofden. Verder neem je mee: 

 • Strategisch, tactisch en operationeel inzicht  
 • Een coachende en verbindende stijl van leidinggeven 
 • Overtuigingskracht 
 • Gevoel en oog voor politieke processen 
 • Een resultaatgerichte drive om zaken voor elkaar te krijgen 
 • Schrijf- en redactionele vaardigheid 
 • Last but not least: Je gaat een potje tafelvoelbal niet uit de weg! 

Voor alle Hagenaars Wij onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie en willen als organisatie een afspiegeling van de maatschappij zijn. Heb jij een inclusieve blik daarop, en versterk jij als collega de diversiteit van ons team dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Oók als je niet aan alle punten hierboven voldoet. 

Over ons 

CultuurSchakel werkt sinds 10 jaar in Den Haag samen met partners uit het onderwijs en de cultuursector aan een goed, divers en levendig kunstklimaat, zowel binnen Haagse scholen als in de vrije tijd. Onze missie is inclusief: we willen dat iedereen in Den Haag kan meemaken hoe het is om zélf kunst te beoefenen en zich door kunst van anderen te laten verrijken. Dat is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling en creativiteit van iedereen en alle leeftijden en het verbindt mensen met elkaar. 

Wij bieden 

 • Een zelfstandige functie waarin je je samen met het team verder kunt ontwikkelen. 
 • Een arbeidsovereenkomst voor in eerste instantie een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. 
 • Inschaling in schaal 10 van de CAO-Kunsteducatie. 
 • Een uitstekende CAO en pensioenvoorziening (bijdrage van 70% van de werkgever in de pensioenpremie).
 • Een baan op een prachtige locatie in hartje Den Haag. De tram stopt voor de deur. 
 • De mogelijkheid om wekelijks extra te werken zodat je meer vrij kan nemen in de schoolvakanties.
 • Een laptop en telefoon van de zaak.

Ja, jij wil deze baan!  

Het mooie van deze vacature is dat het aantal uren in overleg is in te vullen. Kies je voor 24 uur, dan ben je meer bezig met teamleiderstaken, dan wanneer je richting de 32 uur gaat(een volledige werkweek is 36 uur). Dan heb je namelijk ook wat meer ruimte voor het uitvoeren van projecten of losse klussen. 

Ben je enthousiast?  Dan zien we je reactie graag binnenkomen uiterlijk 10 april 2023 via dit formulier. Hoe presenteer je jezelf: brief, film, website of Prezi? Het is aan jou. Een cv of verwijzing naar je LinkedIn wordt op prijs gesteld. 

Wil je liever eerst meer informatie? Bekijk onze website cultuurschakel.nl en/of neem contact op met Petter van Raalte, interim Teamleider Marketing & Communicatie: telefonisch bereikbaar 06–55 38 47 66, of e-mail naar pettervanraalte@cultuurschakel.nl

Voor in je agenda 

Je kan vast noteren dat de eerste gesprekken plaatsvinden op 18 en 20 april 2023. De tweede gespreksronde is gepland op 25 april 2023.