Get on Stage!

De theatervoorstelling ‘Difference makes the difference’ van Musicons Get On Stage in een uitverkochte Koninklijke Schouwburg

Difference makes the difference

De theatervoorstelling ‘Difference makes the difference’ van Musicons Get On Stage werd op 12 juni gepresenteerd in een uitverkochte Koninklijke Schouwburg. Een show gemaakt door de 50 grootste talenten uit alle wijken van Den Haag. Onder begeleiding van een team van professionele podiumkunstenaars hebben zij deze show gemaakt, een demonstratie van de waarde en de kracht van culturele diversiteit.

Van januari tot en met maart is een team van medewerkers bijna alle scholen in Den Haag langsgegaan op zoek naar de grootste, soms onontdekte, talenten. Ruim 400 jongeren hebben zich ingeschreven om deel te nemen aan het project. Ieder talent heeft een persoonlijke uitnodiging gehad om auditie te komen doen én een gratis masterclass te volgen. Al dit talent kwam samen op 25 maart, tijdens de grote instroomdag in het Koorenhuis. Ongeveer 200 jongeren hebben auditie gedaan, de 50 grootste talenten zijn doorgestroomd naar Get On Stage. De jongeren die helaas niet mee konden doen aan het project hebben ieder een uitnodiging gekregen voor een persoonlijk cultureel advies op maat van de adviseurs van CultuurSchakel.

De voorstelling is in de meivakantie gemaakt in MOOOF. Het team van professionele podiumkunstenaars is met de talenten aan de slag gegaan om hun ideeën bloot te leggen en uit te werken. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een grote theatershow van ongeveer 70 minuten, boordevol theater, dans en muziek. Delen van de show zijn op verschillende festivals in Den Haag opgevoerd, waaronder het Your Stage Festival, Kaderock, Bevrijdingsfestival en Parkpop. De grote finale vond plaats in de grote zaal van de Koninklijke Schouwburg, waar de talenten hun volledige show presenteerden aan een uitverkochte zaal. De show was een groot succes en werd dan ook met daverend applaus ontvangen. Een mooie demonstratie van de grote culturele diversiteit in Den Haag, een project waar talent verbonden wordt en verschillen aan de kant geschoven worden om samen te stralen op het grote podium.