The Hague African Talent Stage 2017

The Hague African Festival als springplank voor Haags talent met een Afrikaanse of Caribische achtergrond of met liefde voor de Afrikaanse cultuur en muziek.

Het festival heeft in korte tijd een reputatie opgebouwd als springplank voor Haags talent met een Afrikaanse of Caribische achtergrond of met liefde voor de Afrikaanse cultuur en muziek. Deze reputatie werd in 2017 opnieuw kracht bijgezet met een gevarieerd amateurpodium. The Hague African Festival 2017 mag terugkijken op een uiterst succesvolle 9e editie. Tussen 12.00 en 22.00 uur genoten jong en oud en bezoekers van verschillende culturen en achtergronden van een mooi programma met daarin voor elk wat wils. Het publiek bleek erg enthousiast te zijn over de terugkeer naar het park. We zagen hier ook veel mensen terug die tijdens de stadsedities waren weggebleven. Het animo voor dit festival en de nieuwe locatie was dermate groot dat we veel mensen moesten teleurstellen omdat het maximumaantal bezoekers ruim was overschreden. In totaal zijn er gedurende de dag tussen de 3500 en 4000 bezoekers geteld.  

De talenten

Ruim 18 acts hebben zich voor de THAF Talent Stage aangemeld via e-mail, netwerken en partners in Den Haag. Na de selectie zijn er elf acts geselecteerd voor de Masterclasses. Deze vonden op 15 juli van 13.00-17.00 uur plaats in Musicon. De coaches waren allen professionals op het gebied van zang, dans en rap en hun taak was het om de talenten voor te bereiden op hun optreden.

De optredens

De deelnemers aan de Masterclasses waren allemaal zo goed en zo enthousiast dat besloten werd ze allemaal op te laten treden. Het waren twee dansacts, drie rap, 1 Cora speelster en verschillende zang-acts. Op het laatste moment hadden zich nog 3 extra kandidaten aangemeld die graag mee wilden doen. In overleg met de stagemanager werd besloten ook hen een kans te geven. Alle kandidaten kregen hun 10 Minutes of Fame op het grote podium van het Zuiderparktheater. Alle coaches waren ook op het Festival zelf aanwezig om de laatste tips te geven en de talenten moed in te praten.

Tussen 13.30 en 15.00 hebben Denilson, Dymphi Peeters, Fablo & Cee, Gidonia, Go Hard, Quincy, Shaquile, Siggi, Virgil en Broers Virgil, Jair, Alejandrom en Camil een spetterende show neergezet voor meer dan 600 mensen. De reacties van het publiek waren zeer enthousiast. The Hague African Talent Stage is mogelijk gemaakt door Fonds1818, CultuurSchakel, Clubhuis de Mussen en Musicon en is een rijke aanvulling op het totaalprogramma van The Hague African Festival. We zijn zeer trots op ons Haagse Talent en zullen zeker ook volgend jaar weer een The Hague African Talent Stage programmeren.