Fondsenwerving

Cultuurschakel organiseert als aanvulling op de icc-cursus de cursus Fondsenwerving. Naar keuze kan je één of alledrie bijeenkomsten bijwonen.

Bijeenkomst 1 : Introductie Fondsenwerving
Een inleiding over wat Fondsenwerving is. Welke mogelijkheden zijn er voor het onderwijs en waar moet je als school allemaal rekening mee houden? Hoe kom je tot de afweging voor fondsenwerving te kiezen of een andere mogelijkheid. Door middel van een Quickscan kun je daar achter komen.

Naast de cursusleider wordt er een vertegenwoordiger van Fonds 1818 uitgenodigd. Er is  in de eerste bijeenkomst alle ruimte om vragen te stellen.

Als je na deze bijeenkomst geïnteresseerd bent om een projectplan en aanvraag te schrijven, dan kan je je inschrijven voor het vervolg. Direct inschrijven voor de drie bijeenkomsten is natuurlijk ook mogelijk.

Tenslotte krijg je een map met veel informatie mee naar huis!

Bijeenkomst 2: Hoe schrijf ik een Case for Support
Voor deze tweede bijeenkomst is het goed een plan mee te nemen waar je een aanvraag voor zou willen doen. Begroot hoeveel geld je daarvoor denkt nodig te hebben. Je leert via de Case for Support dit uit te werken.

Bijeenkomst 3
Tussen bijeenkomst 2 en 3 heb je de tijd om het projectplan verder uit te werken. Tijdens de derde bijeenkomst presenteer je je Case for Support en medecursisten geven feedback op je plan.
De vertegenwoordiger van Fonds 1818 uit de eerste bijeenkomst wordt wederom uitgenodigd, maar nu met het doel om op jouw voorstellen te reageren.

Cursusgegevens
De data van deze bijeenkomsten worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

De docent, Ben Hekkema, werkt voor het expertisecentrum voor Cultuureducatie van de stad Amsterdam, MOCCA als coördinator van de MoccaAcademie en als docent/ trainer. Hij is Europees gecertificeerd Fondsenwerver (BFD, www.registerfondsenwervers.nl/) en gespecialiseerd in het adviseren van scholen en culturele instellingen. De cursus Fondsenwerven voor het onderwijs werd door hem ontwikkeld in opdracht van Mocca en is eerder in Amsterdam, Rotterdam en Gorkum gegeven.

De modules starten in september, oktober en november 2018.

Neem voor meer informatie contact op met cultuurcoach Eric Schulp.