Het Nationale Theater

Uit met CultuurSchakel neemt je op 5 april mee naar Het Nationale Theater.

Het Nationale Theater brengt elk seizoen een klassieker uit de toneelgeschiedenis. Dit jaar is dat dé oertekst van het westerse toneel: de Oresteia van Aeschylos uit 460 voor Christus.

Verwacht geen klassieke enscenering, maar laat u prikkelen door een brisante hedendaagse bewerking van Theu Boermans. Trump, Putin, Erdogan – de sterke leider is wereldwijd in opmars en stelt de democratische rechtsstaat van binnenuit op de proef. Het bedrijfsleven en de (social) media oefenen een steeds grotere invloed uit op het beleid. Jaren geleden verworven burgerrechten voor homo’s en minderheden staan opeens weer ter discussie. Deze ontwikkelingen zijn voor Theu Boermans aanleiding voor een gedachte-experiment. Hoe zou de wereld er over vijf of tien jaar uit kunnen zien?

In zijn Oresteia schetst Theu Boermans een wereld waarin de ‘clash of civilizations’ zojuist heeft plaatsgevonden: de oorlog tussen Oost en West is gestreden, dictator Agamemnon komt zegevierend thuis. Maar daar heeft zijn vrouw Klytaimnestra ter ere van zijn glorieuze thuiskomst een bloedstollende verrassing voor hem voorbereid, die zij hem onder het toeziend oog van hun kinderen toedient. De Oresteia laat zien wat er gebeurt als een vrouw in verzet komt tegen de barbarij die onze beschaving ondermijnt.

 Vooraf aan de voorstelling krijgt u een inhoudelijk programma rondom De Oresteia.

Praktische informatie
Datum: donderdag 5 april 2018
Tijd: 19:00 uur
Locatie: Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3
Maximum aantal deelnemers: 15

Ga voor meer informatie over inschrijving naar De Haagse Scholen.