12 maart 2021

2 Ton coronasteun voor vrijetijdskunst in Den Haag

Er komt een steunpakket van ruim 8,3 miljoen euro voor de Haagse cultuursector, waarmee de gemeente instellingen en makers overeind wil houden en zij snel weer kunnen opstarten na de lockdown. CultuurSchakel ontvangt hiervan 200.000 euro voor extra ondersteuning van vrijetijdskunst in Den Haag. Hoe CultuurSchakel dit budget zal verdelen, bespreekt zij binnenkort met de gemeente.

Marijn Cornelis, directeur-bestuurder van CultuurSchakel is ontzettend blij met deze aankondiging: “Wij hebben de afgelopen periode hard gewerkt om de gevolgen van corona bij cultuuronderwijs en actieve kunstbeoefening in de vrije tijd op de agenda te krijgen. De vrijetijdskunstsector is enorm geraakt door de coronacrisis en daar was tot nu toe nog maar weinig aandacht voor. Met dit geld, dat rechtstreeks naar de amateurkunstsector gaat, kunnen we het vrijetijdskunstveld echt ondersteuning bieden om er weer bovenop te komen en na de lockdown in vliegende vaart weer actief te worden.”

CultuurSchakel heeft, als belangenbehartiger, regelmatig aan de bel getrokken bij de gemeente over de zorgelijke situatie die is ontstaan bij de vrijetijdskunst. Ook initieerden wij de afgelopen maanden gesprekken met de gemeente Den Haag en aanbieders van vrijetijdskunst om de problemen te bespreken die deze sector ervaart door corona. Het gaat dan om bijvoorbeeld teruglopende ledentallen en leerlingaantallen, beschikbaarheid van geschikte repetitielocaties en wegvallende inkomsten uit optredens. De aankondiging van de gemeente om 2 ton beschikbaar te stellen voor de Haagse vrijetijdskunst, is dan ook een welkome boodschap.

Houd de website van CultuurSchakel en onze social media in de gaten voor meer nieuws hierover en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Lees het volledige artikel van DHC

Volg ons op Facebook | InstagramTwitter