COH inspiratiebron voor projectweken SWS Balans

‘Niets is leuker dan leren en ontdekken in je directe (school)- omgeving’

De projectweken (4 t/m 15 juni) op Kindcentrum Balans in Leidschenveen worden dit jaar spectaculair geopend door de burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke en niet minder dan Storky, de mascotte van ADO. Op de basisschool, maar ook bij de kinderopvang en de peuterleerplek zal na de opening gewerkt worden aan het thema ‘Den Haag’, want niets is leuker dan leren en ontdekken in je directe (school) omgeving.

Burgemeester Krikke opent maandagochtend 4 juni 09.00 uur de tweeweekse projectweken op het schoolplein van het kindcentrum in het bijzijn van de directie en de kinderen. Dit is het startsein voor een ultieme kennismaking met de eigen stad.

Onze Stad

CultuurSchakel en ‘Cultuuronderwijs op zijn Haags’ bieden ontzettend leuke lesideeën over het thema Onze Stad. Deze lessen samen met het jaarevenement Feest aan Zee 200 jaar Scheveningen – Den Haag vanuit de Gemeente Den Haag dat dit jaar wordt georganiseerd, vormen de inspiratiebron voor de projectweken. Daarnaast is uit de stemming van de verschillende kenniskringen op de school veel interesse getoond voor het thema Den Haag.

Per leerjaar hebben de groepen een onderwerp binnen het thema ‘Den Haag, onze stad’ toegewezen gekregen. De leerlingen gaan gedurende de projectweken aan de slag om alles te weten te komen over hun deelonderwerp. Dit doen ze onder meer door het maken van presentaties, rapportages, vlogs, blogs, posters, artikelen en knutsels.

Uiteraard mag een educatief uitje per leerjaar niet ontbreken. Zo gaan de kleutergroepen een ochtendje sporten op het strand, de groepen 4 cultuur snuiven bij paleis Noordeinde en maken de groepen 7 een Gilde stadswandeling. De projectweken worden op vrijdag 15 juni afgesloten met een inloopochtend voor ouders. De leerlingen hebben tijdens deze inloopochtend de gelegenheid om hun producten die zij hebben gemaakt en verzameld in de projectweken te laten zien in de klas.

De groepen 7 en 8 zullen zich als de redactie van BALANS TV ontfermen over het vastleggen van alle bezigheden en ontwikkelingen binnen de projectweken. De reportages zullen worden gedeeld op het besloten Youtube-kanaal van Balans.