Haagse koren in de spotlights

CultuurSchakel heeft Haagse koren de mogelijkheid geboden om op 10 februari 2018 een promotiefilmpje te maken.

Maar liefst 23 koren hadden zich aangemeld, helaas was er maar voor 10 koren plek. Basis voor de uiteindelijke selectie was het creëren van een zo groot mogelijke diversiteit. En divers was het: van een wijkkoor uit Laak tot het grote, klassieke Cantamus Alati met strijkorkest.       

De organisatie van deze filmdag was in handen van adviseur Margreet Schuemie. Voor wat betreft de filmlocatie ging Margreets absolute voorkeur uit naar het DiamantTheater, cultuuranker van Haagse Hout, omdat dit evenement precies is wat CultuurSchakel voor ogen heeft als het gaat om samenwerking met het cultuuranker.

Eindresultaat: tien prachtige promotiefilmpjes – een visitekaartje voor ieder koor, dat zij kunnen inzetten bij bijvoorbeeld een oproep voor nieuwe leden, of de aankondiging van concerten.

Het was een geweldige dag, zelfs zo leuk dat twee dames uit het koor De Laakbloeiers, dat als eerste was ingeroosterd, de hele dag zijn gebleven om naar alle andere koren te luisteren. Ze wisten niet wat hen overkwam: ze hadden geen idee dat er zo’n diversiteit aan koren is!

Ook het Diamanttheater gaf aan veel geleerd te hebben en het een topdag te hebben gevonden.

Bekijk hieronder snel alle korenfilmpjes!