27 november 2020

Urban Lab en Het Zwarte Schaap winnaars Haagse C 2020

Haagse C : dé cultuurparticipatieprijs in Den Haag

Met de Haagse C wil CultuurSchakel Haagse projecten en initiatieven extra erkenning geven voor hun mooie werk voor Den Haag en hun impact op de stad.

Voor de derde keer reikte CultuurSchakel de Haagse C, de prijs voor Cultuurparticipatie, uit. Dit jaar helaas niet tijdens een feestelijk evenement, maar met een persoonlijk verrassingsbezoek aan de twee winnaars: Urban Lab en Het Zwarte Schaap.

Winnaar juryprijs     
De Haagse C 2020 kent twee prijzen: één wordt gekozen door de jury en de andere door het publiek.

Urban Lab sleepte de juryprijs binnen. Dit bijzondere initiatief van het Laaktheater levert met hun diverse kunstlessen een enorme bijdrage aan het zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, de emotionele ontwikkeling en gezondheid onder kinderen en jongeren in het Laakkwartier. Zij laten zien dat het niet altijd over kunst op zich hoeft te gaan, maar vooral over kunst als krachtig middel.

Winnaar publieksprijs
De publieksprijs van de Haagse C 2020 ging naar Het Zwarte Schaap! Dit initiatief zet woordkunst stevig op de Haagse kaart en geeft de ‘zwarte schapen’ in de stad een stem. Een prachtig, inclusief project dat elke Hagenaar – in zijn eigen taal – stimuleert zijn of haar verhaal te vertellen in een veilige en open ambiance.

Verrassende uitreiking
De uitreiking van de Haagse C kreeg dit jaar een íets andere vorm. Beide initiatieven namen de Haagse C hartelijk in ontvangst tijdens een feestelijk verrassingsbezoek van CultuurSchakel. Zij wonnen naast extra erkenning een grote dosis promotie én een mooi geldbedrag van € 500,- dat vrij te besteden is door de organisatie. Bekijk hier de compilatievideo van de uitreiking:

Lees alles over de Haagse C en bekijk de videoportretten van de genomineerden en winnaars op: www.cultuurschakel.nl/haagse-c