Cultuuronderwijs in Escamp

Donderdag 26 oktober verzamelden zich een aantal icc’ers, leerkrachten en zelfs een directeur bij de gloednieuwe schuifdeuren van Kindcentrum Bamboe. Na een warm welkom met koffie, thee en door LKP-leerlingen gebakken speculaasbrokken, beet Gwenny van Hasselt van basisschool Grote Beer het spits af. Zij vertelde over de projectweken waarin de hele school drie weken lang in het teken staat van kunst en cultuur en haar ervaringen met Cultuuronderwijs op zijn Haags (COH).

 Namens CultuurSchakel vertelden adviseur Joan Biekman over Geld voor je kunst! en cultuurcoach Eveline van Stuijvenberg over de koppeling tussen activiteiten uit Vonk en Cultuuronderwijs op zijn Haags, en over de financiering van icc-uren.

Gastvrouw Paula Barten besprak de impact van cultuuronderwijs op het curriculum van Kindcentrum Bamboe en de wijze waarop LKP en het reguliere onderwijs elkaar dit lopende schooljaar gaan versterken met behulp van Cultuuronderwijs op zijn Haags. Kers op de taart was de rondleiding door het jaloersmakende gebouw met ruime lokalen, kinderopvang, ateliers een dubbele gymzaal en zelfs een heuse kookstudio.

Het bleef nog lang gezellig en onder het genot van een wijntje en door de leerlingen klaargemaakte bruschette werden verhalen uit de praktijk met elkaar gedeeld.

Ook in andere stadsdelen worden netwerkbijeenkomsten georganiseerd voor icc’ers, leerkrachten en directies. Neem contact op met je eigen cultuurcoach voor meer informatie.