Netwerkbijeenkomst Centrum | Creatief Proces

“Dit zouden al onze leerkrachten moeten doen” (Leerkracht na afloop van de workshop creatief proces)

 Op 16 november waren er in theater/cultuuranker De Vaillant 16 leerkrachten en icc’ers van 11 scholen bij elkaar en druk in de weer met het creatief proces. De deelnemers werden ontvangen door leerlingen van theaterschool Rabarber. Tijdens een kopje koffie werd voor iedereen persoonlijk een gedichtje voorgedragen.

Het doel van de workshop was inzicht te krijgen in wat het creatief proces is en hoe er mee gewerkt kan worden. Als inleiding kregen de groepjes verschillende gebruiksvoorwerpen die zij goed onderzochten met de verschillende zintuigen.

Anouk Nooteboom vertelde wat creativiteit is en waarom het zo van belang is voor kinderen.  Dat het past bij een steeds veranderende samenleving en een leven lang leren. Dat je verbanden leert leggen en verschillende kennisgebieden met elkaar kan verbinden en dat het om probleemoplossend denken en handelen gaat.

De opdrachten stonden elk in het teken van een andere discipline waarmee de deelnemers verwoede pogingen deden om met het materiaal te bouwen, te filmen en te dansen.

De toon was gezet en de creativiteit was voelbaar. De leerkrachten en icc’ers kunnen het creatief proces nu mee nemen naar de scholen.