Oude verhalen, jonge verbeelding

Kunstpost

Het project Oude verhalen, jonge verbeelding, uitgevoerd door kunstenaars van stichting KunstPost, is weer gestart in Mariahoeve en Bezuidenhout.
Dit seizoen doen er vier groepen van drie basisscholen aan mee.
De kinderen van groep 7 van basisschool De Vuurvlinder hebben de spits afgebeten. Mede op verzoek van deze school is het project aangescherpt op het gebied van het onderzoekend leren. De leerlingen hebben zich verdiept in de jaren '50 in Mariahoeve. Na het tekenen van een mindmap en oefenen in interviewtechnieken, hebben ze ouderen uit hun wijk geïnterviewd. Zo kwamen ze te weten wat de ouderen voor hobby’s hadden, waarmee ze speelden, en hoe Mariahoeve er uit zag in de jaren '50. 

Op dit moment zijn de kleine kunstenaars bezig met het vertalen van de oude verhalen in mooie kunstwerken. De kunstwerken worden geëxposeerd in de nieuwe galerie van Stichting KunstPost aan het kleine Loo. Op 18 december is de officiële opening door de directeur van de school en een vertegenwoordiger van het stadsdeelkantoor. Kinderen leiden de ouderen, hun ouders en bezoekers rond.
Op 20 december en 22 december van 14.00 uur  tot 17.00 uur is de galerie open voor bezoekers uit de wijk.  

Wilt u meer weten over dit project of andere projecten van stichting Kunstpost - educatie? Neem contact op met Hubertine Langemeijer, 06 – 44 75 88 97 of Agnes Pols.