BorderKitchen | Wij zijn het klimaat!

14 april | Een must voor Haagse scholieren

Het kan je bijna niet zijn ontgaan: de laatste tijd zijn er een heleboel scholieren dapper in opstand gekomen. Zij komen in actie voor ons klimaat.

De Belgische scholieren Anuna De Wever en Kyra Gantois, geïnspireerd door de dappere Zweedse scholiere Greta Thunberg, besloten: genoeg is genoeg. We staken, zijn burgerlijk ongehoorzaam. Ze werden het gezicht van de scholierenprotesten in België.

Anuna en Kyra schreven een brief aan iedereen en uitgeverij De Bezige Bij gaf deze uit. 'Wij zijn het klimaat' is een vlammend betoog. Er spreekt bezorgdheid en boosheid uit, maar bovenal ook hoop. Of je nu links of rechts bent, uit de stad of een dorp komt: het klimaat gaat iedereen aan en we moeten er samen voor aan de slag.
“Wij willen verbinden, want dat is hoop” … “Er staat geen leeftijd op hoop."

Op zondagmiddag 14 april komen Anuna en Kyra ons inspireren en motiveren tijdens een nieuwe editie van BorderKitchen in Theater aan het Spui. Oscar Kocken zal Anuna en Kyra interviewen en er zal ruimte zijn voor het beantwoorden van vragen uit het publiek. Na afloop kun je 'Wij zijn het klimaat!' kopen en laten signeren. Voor elke euro opbrengst van deze uitgave gaat de helft naar Youth For Climate.

Deze editie van BorderKitchen is gratis toegankelijk. Gelieve wel een plekje te reserveren via deze link.

Na het interview en het signeren mag je bij ons in het Theater aan het Spui blijven. Om 14.15 kun je gratis naar de voorstelling Opstand! van HNTjongeren kijken en om 15.00 uur kun je met flinke korting naar de slotvoorstelling van NTjong: Revolutions.
Voor meer informatie over deze voorstellingen zie:

https://www.hnt.nl/voorstellingen/2570/HNTjongeren/Opstand/
https://www.hnt.nl/voorstellingen/2004/NTjong/Revolutions/

Het belooft een fantastische zondagmiddag vol debat, theater en energie te worden. Op de toekomst, voor iedereen!