Cultuurbezoek met verrassing

Uit met CultuurSchakel nam op 20 februari Haagse leerkrachten en icc’ers mee naar de foto­tentoonstelling van Erwin Olaf in het Fotomuseum en Gemeentemuseum. Zoals Olaf zelf zegt: Wat ik het liefst wil laten zien, is een perfecte wereld met een barst erin. En daar slaagt hij wondermooi in.
Een bijzondere expositie met prachtige foto’s, beslist de moeite van het bezoeken waard. Getuige de drukte dachten heel veel mensen daar hetzelfde over. Met behulp van een koptelefoon was het ondanks de drukte goed mogelijk individueel de rondleiding te volgen. 

Kers op de taart
Betrokkenheid van de leerkracht bij het kunstonderwijs begint bij het zelf vertrouwd raken met het culturele aanbod in de eigen stad. Daarom biedt het museum Haagse basisscholen een docentenpas aan waarmee het Gemeentemuseum, het Fotomuseum en het GEM gratis te bezoeken zijn. De leerkrachten kunnen zelfs een aantal collega’s meenemen op dezelfde pas.

En daarmee werd dit bezoek dan ook plezierig afgesloten: alle leerkrachten ontvingen een docentenpas uit handen van Joep Overtoom, educatiemedewerker bij het Gemeentemuseum.

Misschien een leuke tip voor andere musea…?