50 talenten geselecteerd - YourStage Auditions

Eind maart vonden de YourStage Auditions plaats, waar jong Haags muziek-, dans- en theatertalent auditie deed om mee te mogen doen aan de voorstelling Get On Stage.

Aan de vier auditiedagen deden 220 jongeren mee, waarvan 50 talenten geselecteerd zijn voor een rol in de voorstelling Get On Stage. CultuurSchakel was als partner aanwezig bij de audities om de jongeren te adviseren. De talenten die niet geselecteerd zijn, gaan niet zonder lege handen naar huis. De adviseurs van CultuurSchakel adviseren de talenten ook achteraf nog over andere talentontwikkelingsprojecten in de stad en Haagse culturele aanbieders die hen verder op weg kunnen helpen. Deze gesprekken volgen in week 16.

Tijdens de instroomdag op 24 maart was een ´Hangout´ ingericht voor de auditanten. Daar maakten zij kennis met de Culturele Kaart Den Haag, die in samenwerking met de Ooievaarspas tot stand is gekomen. Hier zien zij in een oogopslag waar ze terecht kunnen om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven in hun stadsdeel. Naast de jongeren, maakten ouders ook gretig gebruik van de ´Hangout´. Naast adviseurs van CultuurSchakel, was Stichting Leergeld ook aanwezig om te adviseren over financiële mogelijkheden voor muziek-, dans- of theaterlessen.

 Data voorstelling

  • 5 mei Verkorte voorstelling op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival
  • 17 en 18 mei Verkorte voorstelling op het YourStage Festival
  • 21 mei De grote voorstelling in Theater aan het Spui
  • 2 juni Verkorte voorstelling op Kaderock
  • 24 juni Verkorte voorstelling op de PeopleStage Parkpop