Art-S-Cool presenteert De Haagse Dierentuin

Op vrijdag 23 november vindt de première van de Haagse Dierentuin, de derde editie van het Art-S-Cool educatie-project, plaats in Filmhuis Den Haag.

Nieuwe bijzondere diersoorten komen om 15.45 uur op het witte doek tot leven, bedacht en gemaakt door Haagse kinderen. De première duurt een half uur en is vrij toegankelijk. 

Leerlingen van De Spoorzoeker uit Spoorwijk en De Haagsche Schoolvereeniging uit Willemspark zijn de afgelopen twee maanden samen aan de slag gegaan. Onder leiding van de kunstenaars van Art-S-Cool ontwikkelden zij geanimeerde dieren voor De Haagse Dierentuin. 

De Haagse Dierentuin staat symbool voor de stad Den Haag. Via dit project ontmoeten de leerlingen uit verschillende wijken elkaar. Ze krijgen een inkijkje in elkaars belevingswereld, en door samenwerking ontstaan er ook vriendschappen. De plattegrond van deze dierentuin heeft daarom ook de vorm van de stad Den Haag. 

De Haagse Dierentuin wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Madurodam Kinderfonds, Stichting Levi Lassen, Stichting Boschuysen en in samenwerking met De Spoorzoeker, De Haagsche Schoolvereeniging en Filmhuis Den Haag.

Art-S-Cool is dé kunstschool uit de Haagse Schilderswijk die zich ten doel stelt kinderen, hun ouders en bewoners in aanraking te brengen met kunst. Professionele kunstenaars ontwikkelen en organiseren verrassende kunstactiviteiten in de wijk.