De Rode Loper

Op 5 mei organiseerde het DiamantTheater i.s.m. Winkelcentrum Mariahoeve en CultuurSchakel de tweede editie van het open podiumproject ‘De Rode Loper.’

Deze talentencontest is hét evenement waar alle bewoners uit stadsdeel Haagse Hout zijn uitgenodigd om met hun bijzondere talenten een gooi te doen naar een optreden op People Stage tijdens ParkPop op 24 juni 2018!

Samen sterk
Voor dit project heeft CultuurSchakel-adviseur Margreet Schuemie contact gezocht met het DiamantTheater, de winkeliersvereniging Mariahoeve en studio MKM om in aanloop naar People Stage op Parkpop gezamenlijk een contest te organiseren. Zo geschiedde. Iedereen had op eigen vlak bijdragen te bieden. De winkeliersvereniging het podium, een extra financiële bijdrage, flyers en de verspreiding daarvan. Studio MKM regelde de organisatie en productie, Margreet Schuemie kwam met namen van artiesten, jurering en supervisie, het DiamantTheater droeg bij met een vleugel en de techniek.

Extra finale
Er dongen maar liefst 12 bijzonder talentvolle acts mee, wat het voor de jury behoorlijk lastig maakte om te kiezen. Maar nadat we zelfs een extra finale hadden ingelast, werd de jury het toch unaniem eens over de winnaar.

Deze contest heeft nog een leuke 'bijvangst': op korte termijn wordt een talentenontwikkelingstraject in Mariahoeve gestart, in samenwerking met Plukenpleej.

Het was Bevrijdingsdag en het was schitterend weer, maar dat heeft het publiek er niet van weerhouden in groten getale te genieten van alle podiumtalenten!