GUAP Night x Launch GUAP070.nl

Op 7 december was de laatste GUAP Night van dit jaar. En het was niet zomaar een avond, want dé website voor Urban Den Haag werd gelanceerd!

Terwijl DJ Trippel het publiek warm draaide, werd de avond officieel geopend door host byDeeDee. Diverse talenten, opkomende en gevestigde namen uit Den Haag traden op, van R&B vocals tot aan de harde trap beats en drill music. Zo waren er showcases van zanger Murvien La Croes, rapformatie HSG, rappers LionL, Large, D. Phanton en Ravy. Voor een keer werd de vloer ook vrijgemaakt voor een dansact van Beweigi. Na een spetterende show van de hoofdacts Pinas en Bartofso, die voor het eerst samen optraden, werd de avond zoals gebruikelijk afgesloten met een open mic. Ook hier is wederom veel nieuw talent gesignaleerd. Wie weet zien wij hen terug op één van de volgende GUAP Nights!

Er werd afgeteld naar de onthulling van de website, wat gepaard ging met het nodige gejuich van het publiek. Op www.guap070.nl zie je wat er gebeurt op het gebied van Urban in Den Haag. Tijdens de startfase ligt de focus op muziek, maar zal naar verwachting in 2019 steeds verder uitgebreid worden om zo een volledige mogelijk beeld te geven van de Urban arts in Den Haag. Het is in Nederland uniek dat culturele aanbieders, die zich sterk maken voor de hiphop en urban cultuur, samen optrekken en samenwerking stimulering. 

Reacties bezoekers
Harrie van de Louw, Theater De Vaillant: "Het was tof! GUAP Night is écht de centrale hangout voor Young Urban Den Haag geworden. Van de werkplaatsen bij Aight, De Vaillant en Beweigi naar de GUAP Night en zo door naar festivals en de main hall van Paard, het kan!"

Peter Oosting, Haags Hiphop Centrum: "Hele toffe diverse avond met goede sfeer. Ook een aantal verrassende Haagse kwaliteitsacts gezien waaraan je ziet dat er echt iets in Den Haag gaande is."

Siggi Florentina, Go Hard: "Het was een goeie avond. Toffe line-up, verschillende soorten artiesten en goede sfeer. Ook de aankleding van GUAP zag er strak uit. (banners, achtergrond etc). Wat betreft de website. Voor mijn achterban is het interessant, omdat je in 1x keer kan zien wat er te doen is op het gebied van Urban en het ook mogelijk is jezelf in te schrijven zodat verdere stappen kan maken binnen de urban scene in Den Haag. Ook het feit dat je tracks kunt insturen, kan als een goede motivatie werken voor startende urban artiesten in Den Haag."

Soraya Ruijg, By Raya/CultuurSchakel: "Deze avond was een perfect voorbeeld van de noodzaak van GUAP night. De zaal was gevuld met Urban liefhebbers en opkomende artiesten die stonden te popelen om hun skills te tonen tijdens de open mic! Ook het feit dat er veel aanmeldingen binnen zijn gekomen van artiesten die geboekt willen worden, geeft ons de power om hiermee door te gaan!"

Ricardo Roque dos Santos, popambtenaar Gemeente Den Haag: "Erg gaaf om live en online te zien hoe GUAP een belangrijke rol vervult door bij te dragen aan het verbinden van de urban scene, aan elkaar en aan de stad."

Frankie McCoy, Stichting UDbam Presents: “GUAP IS HERE TO STAY! Ik vond het verrassend gebalanceerd, qua leeftijd en gender!”

Sangie Nutbey, Young Agga op DenHaag.fm: "Talenten kan ik nu eindelijk doorsturen naar een site waar ze alle informatie op kunnen vinden, overzichtelijk en duidelijk voor een ieder. GUAP geeft perspectief!"

Bekijk hier de foto's.

Deze editie van GUAP Night was een samenwerking van:
PAARD, Stichting GUAP, CultuurSchakel, Stg. Aight/Haags Hiphop Centrum, Theater De Vaillant/Studio S, Muziekcentrum Musicon/Rapclass, Level UP, Go Hard Rappen op School, Young & Zakelijk, Urban Daughter, Young Agga, By Raya, DeeDee’s Kids, Urban Chicks With Brains en Goed Kroon Photography.