Haags Popdebat

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht organiseert het Haags Pop Centrum, i.s.m. met 3voor12 Den Haag, Popdistrict Den Haag, Paard, Haags Pop Centrum en CultuurSchakel op woensdag 15 maart een onvervalst Haags Popdebat. De verschillende politieke partijen, vertegenwoordigd in de Haagse gemeenteraad, delen hun standpunten, visie en beleidsvoornemens in een uitgebreid debat over de Haagse popsector.

Het debat is een vervolg op de Politieke Pop Pitch die het Haags Pop Centrum organiseerde tijdens de opening van de Haagse Pop Week in oktober 2013. In het Haags Popdebat debatteren de diverse partijen aan de hand van  uitdagende stellingen over de verwachte bezuinigingen op cultuur, de regelgeving omtrent live muziek, het al dan niet oprichten van een Haagse popacademie en de kleur van de Haagse popscene. Ruimte voor geluid uit het publiek is er ook; na iedere stelling gaat de microfoon de zaal in voor een korte discussie. De muzikale omlijsting van de avond is in handen van JARA en haar eigenzinnige indiefolk.

Het is mogelijk het Haags Popdebat bij te wonen en mee te discussiëren. De locatie van het Haags Popdebat is de kleine zaal van het Paard. De inloop is vanaf 19.30 uur. Het debat vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur. De kleine zaal heeft een beperkte bezoekerscapaciteit, wees daarom op tijd aanwezig.

De stellingen:

  • De geluidsnormen moeten worden aangepast in Haagse uitgaanscentra.
  • Den Haag heeft behoefte aan een eigen pop-opleiding.
  • De gemeente Den Haag moet zich minder focussen op gitaarmuziek en meer op dance, urban
  • De gemeente Den Haag moet actief meewerken aan de oprichting van nieuwe (midden) podia.
  • Goede popmuziek heeft geen subsidie nodig

Facebook

Aanwezig zijn: D66 Den Haag, De Haagse VVD, CDA Den Haag, SP Den Haag, PvdA Den Haag, Partij voor de Dieren Den Haag, GroenLinks Den Haag, Haagse Stadspartij en Groep de Mos / Hart voor Den Haag.


Organisatie: Rob Vondracek, Remco van der Ham, Nienke van Olphen

In samenwerking met: Popdistrict Den Haag, PaardHaags Pop Centrum, en CultuurSchakel.