Haagse C: er kan gestemd worden!

Vandaag zijn de vier genomineerden voor de Haagse C bekendgemaakt; iedereen kan nu stemmen op zijn favoriet. Ook dit jaar wordt deze prijs voor cultuurparticipatie in de laatste week van juni uitgereikt als afsluiting van iktoon: de maand waarin iedereen aangespoord wordt zijn talenten en kunsten te laten zien. Met de Haagse C wil CultuurSchakel Haagse projecten en initiatieven extra erkenning geven voor hun mooie werk voor Den Haag en hun impact op de stad.

Veel Haagse projecten hebben zich eerder dit jaar aangemeld en maakten kans op een grote dosis erkenningén, een videoportret een mooie (geld)prijs! Een vakkundige jury heeft uit alle inzendingen vier genomineerden gekozen. Deze genomineerde kunst- en cultuurinitiatieven zijn nu bekend. Tot en met 14 juni kan je je stem uitbrengen op jouw favoriet op www.cultuurschakel.nl/haagse-c. Daar vind je van elk initiatief een video waarin ze over hun bijzondere project vertellen.

Genomineerden

Dit jaar is het thema van de Haagse C ‘Out of the box’. Daarom is CultuurSchakel op zoek geweest naar Haagse projecten die buiten hun kader om hebben gedacht en hierdoor burgers, buren, de wijk of organisaties op een originele manier kennis hebben laten maken met kunst en cultuur. Burgers dienden daarbij op een actieve manier deel te hebben genomen aan kunst en cultuur.

Dit zijn de genomineerden voor de Haagse C 2019:

  • Kunsten in de Kamer
  • Museum Take Over
  • Repair Kid
  • WOW Academie

haagse c genomineerden 2019

Prijsuitreiking

De Haagse C kent twee winnaars: één wordt gekozen door de jury en de andere door het publiek. De winnaars ontvangen op vrijdag 28 juni 2019 de Haagse C uit handen van wethouder Robert van Asten (Cultuur) en juryvoorzitter Paula Udondek. De winnaars krijgen naast de eer ook nog eens mooi geldbedrag van € 500,- vrij te besteden door de organisatie.

Meer informatie

Lees alles over de Haagse C en breng je stem uit op: www.cultuurschakel.nl/haagse-c