Helderheid Bokaal

Ben jij een rapper, zanger(es) of Spoken Word Artist met een positieve boodschap? Jaarlijks wordt de Helderheid Bokaal uitgereikt aan de rapper met de beste raptekst, het beste optreden, de meeste interactie met het publiek en een positieve boodschap. Doe jij mee met één van de open mics?

Het Helderheid Bokaal viert dit jaar het 15 jarige jubileum! De Helderheid Bokaal is een reactie op de negatieve muziek die vandaag de dag gedraaid wordt. Positieve muziek en positieve mensen krijgen weinig aandacht in de muziekindustrie.  

Over Helderheid Bokaal
Joany Muskiet heeft in 2005 de Helderheid Bokaal in het leven geroepen naar aanleiding van het overlijden van haar zoon Breyten (die rapte onder de naam Helderheid) De Helderheidbokaal is de eerste 'positieve talentenjacht', waarbij het gaat om de inhoud van de teksten die positief en realistisch zijn. De Helderheidbokaal heeft tot doel (straat)jongeren te stimuleren hun talent op het gebied van muziek en performance te ontwikkelen en een podium te bieden voor positieve Hiphopmuziek. Op dit moment staat positieve rap centraal in de activiteiten, waardoor de jongeren de kans krijgen om hun werk te laten zien en horen tijdens verschillende evenementen.   

Prijs
Deelnemers kunnen er meedingen naar de winnaarsbeker 'de Helderheidbokaal' en een finaleplek tijdens het Helderheidfestival. Zo dienen de rapteksten inhoudelijk en constructief te zijn, De hoofdprijs voor de winnaar bestaat uit een investering in de eigen muziek ter waarde van 1000 euro! Deze vormt zich in  het maken van een eigen videoclip, een studio opname en een fotoshoot en begeleiding in de vorm van een workshop zang.

Stuur jouw demo met je info naar helderheidbokaal2019@gmail.com

Open Mic’s
3 mei: 1e open mic Den Haag: Musicon
10 mei: 2e open mic Rotterdam : Verhalen huis Bêlvedere
17 mei: 3e open mic Den Haag: Musicon
24 mei: 4e open mic Rotterdam: Tante Nino 

Voorrondes
1 juni: 1e voorronde Den Haag: PopRadar
7 Juni: 2e Voorronde Rotterdam: Tante Nino

Halve Finale
22 juni Den Haag : Theater De Valliant Finale Rotterdam is nog in bespreking

Meer informatie (Facebook)