In de ban van de Haagse Popweek

Den Haag stond de laatste week van oktober in het teken van de Haagse Popweek. CultuurSchakel organiseerde in samenwerking met onder andere Popradar vier evenementen: Drop it like it´s HOT, GUAP Night x Haagse Popweek, Talent Night en Jam de la Crème.

Drop it like it´s HOT
Tijdens Drop it like it´s HOT lieten 15 acts hun demo horen aan professionals uit de muziekindustrie: Mink Records, MassiveMusic A&R, Top Notch A&R, New Skool Rules, AT Bookings en Agents After All. Check hier de video en luister naar de songs en het advies van de jury:

GUAP Night x Haagse Popweek
Op 26 oktober verhuisde GUAP Night eenmalig van het Paardcafé naar het Magazijn. Er waren showcases van rapper Marra, singer-songwriter & rapper Locks Vegas en rapformatie RWMG. Bij de open mic stond de Haagse zanger Roemilio Baumgard op het podium en testte Deborah Cameron haar comedy skills. De avond werd gehost door Frandjescka en DJ Rashan zorgde voor lekkere tunes. Check de foto's door Goedkroon Photography. 

GUAP Night werd tijdens de Haagse Popweek beloond met een nominatie voor het Beste Haagse Initiatief van 2018. Sniester ging er uiteindelijk met de prijs vandoor. Gefeliciteerd Sniester! Benieuwd naar de nieuwste Haagse acts op gebied van Urban, hiphop en R&B? Kom dan naar GUAP Night op 7 december. Pak jouw kans om dan op het podium te staan!

Talent Night
De Talent Night werd op vrijdag 19 oktober georganiseerd i.s.m. Popradar. De avond werd feestelijk geopend door wethouder Robert van Asten. Tien lokale popscholen lieten hun grootste talenten optreden. Van songwriters, urban acts tot indiebands en rock 'n' roll - en dat alles op één avond. Op deze avond zag je wat ons de komende jaren te wachten staat. 

Jam de La Créme
Zaterdag 27 oktober werd de Haagse Popweek afgesloten in het Paard met optredens van Haags Talent dat op het punt staat om nationaal door te breken. Hier deden diverse opkomende en gevestigde artiesten aan mee. Verschillende subculturen in de Haagse popscene, van urban helden tot rockgoden en alles daar tussenin hebben hier samen opgetreden.

Wil je de Haagse Popweek herbeleven of zien wat je gemist hebt? Bekijk dan het album van Popradar.