Lang Leve de Muziek Wedstrijd

De zoektocht naar de Grootste Schoolband van Nederland is weer gestart! Klassen kunnen nu meedoen aan dit bijzondere initiatief. Samen zorgen we voor (nóg) meer muziek in de klas! Klassen kunnen zich nu opgeven voor de spectaculaire Lang Leve de Muziek Wedstrijd voor de groepen 6 & 7 en wie weet treden zij in december op voor niemand minder dan: Koningin Máxima!

Inschrijfdatum verlengd tot 12 maart!

Het traject
Om met een klas verder te komen in de Lang Leve de Muziek Wedstrijd volgt eerst een theater-auditieronde waarin de klas aan een professionele jury kunt laten zien hoe muzikaal zij zijn. Als de klas uiterlijk 28 februari hun muzikale act instuurt dan horen zij half maart, na het insturen van de muzikale act, of zij een uitnodiging krijgen voor deze auditie. 

 Snel na de auditie horen zij of ze door zijn naar de volgende ronde. In deze spectaculaire wedstrijd staat iedere week een andere provincie centraal. Per provincie zal één klas er met de winst vandoor gaan, namelijk: met de Grootste Schoolband van Nederland optreden voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2018. Kijk hier Het Kerst Muziekgala 2017 terug! 

Hoe het werkt
Het avontuur begint met het bedenken van een verrassende muzikale act van maximaal anderhalve minuut. Alles mag: van rap tot jodelen en van bodypercussie tot orkest, zolang de hele klas maar enthousiast is, meedoet en het plezier er vanaf spat en wie weet wint een klas een felbegeerde plek in de Grootste Schoolband van Nederland! Dit is natuurlijk een onvergetelijke ervaring voor een klas! Inspiratie nodig voor een filmpje? Meester Willem helpt klassen op weg om een muzikale act te maken: https://youtu.be/ES1U1_BiaFE.

En extra leuk: klassen die doorgaan naar de auditieronde krijgen 10 uur hulp van één van onze vakleerkrachten muziek uit de buurt van de school. Gaat een klas niet door, dan krijgen zij in ieder geval een gratis workshop muziek voor het hele leerkrachtenteam. Dus het loont hoe dan ook om mee te doen!

 Ga het muzikale avontuur aan en geef je nu op door een account aan te maken via meermuziekindeklas.nl/wedstrijd