MAAK

Het laboratorium over makerschap in het onderwijs van Het Nationale Theater

Op 9 en 10 oktober 2018 is de MAAK manifestatie van HNTeducatie een feit. Dan transformeert Het Nationale Theater tot één groot laboratorium waar zeshonderd leerkrachten en docenten, beleidsmakers, theatermakers en leerlingen aan de slag gaan met hun eigen makerschap.

Meedoen met MAAK is een sprong in het diepe: In dit ‘non-congres’ staat het programma niet vast. Sterker nog, jij bepaalt de inhoud zelf. Het vertrekpunt en de vorm zijn echter wel helder.

In dit tweedaagse laboratorium doen zeshonderd docenten, beleidsmakers, theatermakers en leerlingen onderzoek naar wat makerschap in en voor het onderwijs kan betekenen. Het is een kans om eens werkelijk stil te staan bij de vraag: Waarom doen we eigenlijk wat we doen?

Het Nationale Theater heeft het makerschap ‘in haar genen’ en kan als geen ander deze ervaring inzetten om innovatieve educatieve vormen te ontwikkelen. Op de eerste dag werk je met ons zoals wij dat met leerlingen doen. Op dag twee reflecteren we op de eerste dag en onderzoeken we samen wat de waarde van deze werkwijze voor het onderwijs kan zijn.

De dagen worden geleid door veertig professionals uit het (kunst-) onderwijs die hiertoe bij ons een inspiratietraject volgden.

het programma

MAAK vindt plaats in de gebouwen van Het Nationale Theater: De Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en De Studio’s.

Meer informatie