Masterclass Meer leden in korte tijd

Op dinsdag 6 maart meldden zich circa 30 leden van verenigingen in de Stijlkamer In het Koorenhuis voor de masterclass Meer leden in korte tijd

Totally out of the box

Al bij binnenkomst raakten de verenigingen met elkaar aan de praat, er stond hen immers een totally out of the box-masterclass te wachten van Sportservice Nederland.

Is het mogelijk om hun methode, die succesvol is met sportverenigingen, toe te passen bij verenigingen in de kunst- en cultuursector - zoals toneelverenigingen, muziekverenigingen, orkestverenigingen, dansverenigingen, theaterverenigingen etc.?

Trainer Niels had een zeer uitgebreide presentatie met voorbeelden uit de sportwereld, cultuurstatistieken, voorbeelden uit de praktijk en zelfs informatie van het LKCA (Landelijk Kennisplatform Cultuureducatie en Amateurkunst).

Vervolg

Voor de vervolgworkshops ‘De cursus’ kunnen maximaal 10 verenigingen deelnemen en elke vereniging is verplicht om met minimaal 2 personen en maximaal 4 personen deel te nemen. Verenigingen die op locatie 4 workshops ‘De cursus’ volgen, maken tijdens deze workshops gebruik van lesmateriaal dat beschikbaar is via ons e-learningplatform. Tussen de workshops door wordt ook gebruikgemaakt van het platform.

Naar aanleiding van CultuurCafé Muziekverenigingen en CultuurCafé Koren van Hans van der Maas en Margreet Schuemie, werd gesignaleerd dat er veel vergrijzing is bij verenigingen en dat er sprake is van ledenterugloop. De rol van Joan Biekman als adviseur cultuurparticipatie en projectleider van deze masterclass, was om samen met Hans en Margreet tot een goede samenwerking te komen met Sportservice Nederland.

Voor 1 april 2018 moet duidelijk zijn of er voldoende animo is vanuit de verenigingen om deel te nemen aan het vervolg.

Doel
Met de methode Meer Leden in Kortere Tijd van Sportservice Nederland zijn de masterclass en de aansluitende workshops een uitkomst voor verenigingen die een succesvolle ledenwerfactie willen opzetten.

Resultaat
29 aanmeldingen en 23 leden van diverse aanwezige verenigingen

Presentatie Leden werven en behouden – zo doe je dat!