Willemsparkschool

Twee jaar geleden heeft de Willemsparkschool, onder begeleiding van de toenmalige icc’er, het project COH Dans review gedaan. Op 17 september vond in het Gemeentemuseum de aftrap van het vervolg van COH met een andere discipline plaats, waarvan cultuurcoach Marga van Ravels hieronder verslag doet.

Er zijn twee nieuwe icc’ers op de Willemsparkschool, die vorig jaar hun certificaat bij CultuurSchakel hebben gehaald. Een belangrijk onderdeel in hun nieuwe beleidsplan was méér cultuur in de school halen door middel van het project COH.

Na een degelijke voorbereiding zijn de icc’ers gestart, met positieve instemming van de locatiedirecteur (locatiemanager) en in overleg met de cultuurcoach. Tijdens een workshop werd samen met de begeleidster van het Gemeentemuseum gepraat over kunst. Hoe kan je naar kunst kijken, wat zijn goede prikkelende vragen over kunst, hoe breng je een eerste indruk onder woorden? Hoe bekijk je kunst en de materialen waarvan het gemaakt is?

Daarnaast kreeg het team een opdracht om een compositie van kleuren te maken met balans als thema.

Na de workshop werd er gezamenlijk geluncht en sloten cultuurcoaches Casper van Kalleveen en Caroline Gresnigt aan.

Om 13.00 uur startte ik met een korte inleiding over COH. Daarna werd de groep in tweeën gesplitst. De bovenbouw ging met Caroline mee en Casper ontfermde zich over de bovenbouw. Beiden legden goed uit hoe het project in zijn werk ging.

Om 14.00 uur kwam het hele team weer samen voor een workshop Beeldend van Casper. De leerkrachten kregen na een korte uitleg en beeldmateriaal de opdracht om een dier te maken met kosteloos materiaal. Geweldig om te zien hoe actief, enthousiast en geïnspireerd het hele team hiermee aan de slag ging. Na afloop van de workshop werden alle zelfgemaakte dieren in de vitrine gezet.

Het team is er klaar voor, hun zelfgemaakte dieren worden geshowd aan alle kinderen. Nu mogen de kinderen aan de bak. De leerkrachten hebben er zin in!