Statushouders voor voorstelling gezocht

Hoe ik talent voor het leven kreeg

Theaterorganisatie Wat we doen en het Nationale Theater zoeken 175 statushouders om mee te doen aan een voorstelling volgend jaar, die gebaseerd is op het boek Hoe ik talent voor het leven kreeg van schrijver Rodaan al Galidi. De voorstelling wordt in Den Haag gespeeld. 

Er wordt in zes steden naar statushouders gezocht. In Den Haag is de uitvoering in Theater aan het Spui.

Het verhaal gaat over vluchteling Semmier Karim, die droomt van een nieuw leven maar daar lang op moet wachten. Door statushouders mee te laten spelen, wordt het verhaal verteld door mensen die zelf iets vergelijkbaars hebben meegemaakt, verklaart pr-medewerkster Karima  Aissaoui. ,,Met hen spreken we over anderen.”

Grootschalig

De voorstelling wordt grootschalig. ,,Heel het theater wordt overgenomen, van de receptie tot de garderobe.” Het optreden begint dan ook niet als de lichten uitgaan en de gordijnen opengaan, maar al bij het binnenkomen. ,,We willen bezoekers een beetje de procedure van asielzoekerscentra laten ervaren”, aldus Assaoui. 

Geïnteresseerden kunnen op maandag 9 september en woensdag 9 oktober naar Theater aan het Spui gaan voor meer informatie. Dan worden ook de audities gehouden.