Terugblik UIT Festival Den Haag 2018

31 augustus-2 september | Het UIT Festival liet in drie prachtige dagen de rijke diversiteit van het culturele aanbod in Den Haag zien.

CultuurSchakel was natuurlijk ook van de partij. Op zondag 2 september waren we op de Cultuurmarkt aan het Lange Voorhout met een informatiestand, mini-podium De Zeepkist en – i.s.m. de Ooievaarspas – het Ooievaarsnest.

De Zeepkist

Inmiddels een traditie: bij onze informatiestand was mini-podium De Zeepkist gesitueerd, waar Haagse amateurs de hele stad lieten zien waar hun kunstzinnig hart ligt. Klein podium, grote talenten! Onze adviseurs hadden diverse optredens (klassieke zang, Nederlands zangtheater, rap en (wereld)dans) geprogrammeerd. Kers op de taart waren de verrassingsoptredens Fusion Bellydance en Balinese dans vanuit het WereldDansPlatform.

Het Ooievaarsnest

In samenwerking met de Ooievaarspas hebben wij een groot podium geprogrammeerd met ooievaarspasaanbieders, het Ooievaarsnest. Het programma werd afgetrapt met een swingend optreden van Brassband en Dancarinas Tropicais. Twee koren en vele dansscholen gaven acte de présence op het podium. Doordat de festivalorganisatie het Lange Voorhout buitengewoon gezellig en toegankelijk had gemaakt met tafeltjes, stoelen en foodtrucks, was het voor het publiek uitnodigend om te blijven zitten, luisteren, kijken, eten, drinken en ontmoeten.

We kunnen terugkijken op een mooie  festivaldag, met verrassende optredens van Haagse amateurkunstenaars.         

Bekijk de foto’s op Facebook