Xtra zoekt vrijwilliger MuziekBox

Wat is de MuziekBox?
De MuziekBox is een laagdrempelige speelplaats in de wijk voor kinderen om hun liefde voor muziek te ontdekken en hun talent verder te ontwikkelen. Met behulp van een vrijwilligersbestuur leren kinderen tussen de 10 en 15 jaar om op een speelse manier muziek te maken. Door het maken van muziek komen kinderen met elkaar in contact, leren ze gebruik te maken van hun creativiteit en vergroten ze hun zelfvertrouwen.

Als proeftuin wordt de eerste MuziekBox georganiseerd in de wijk Laak, omgeving Schipperskwartier. In een speciale ruimte kunnen kinderen tussen de 2 en 4 keer per week terecht.

Wat doe je?
De kinderen ontdekken zelf hoe het is om een instrument te bespelen. Jij begeleidt de kinderen hierbij en zorgt dat ieder kind voldoende aandacht en speeltijd krijgt. Je hebt contact met het vrijwilligersbestuur en wordt ondersteund door Siggi Florentina. 

Wie ben jij?
Jij hebt affiniteit met muziek en ervaring met de begeleiding van kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar. Je bent bereid om minimaal één tijdsblok van twee uur per week de kinderen te begeleiden.

Waarom doe je het?
Je vindt het leuk om met kinderen te werken en je houdt van muziek. Je breidt je eigen netwerk uit en doet de nodige ervaring op die je van pas kan komen bij de carrière. Ook krijg je een (beperkte) vrijwilligersvergoeding.

Heb je interesse? Meld je dan aan bij Dick van der Schans