YourStage Auditions

Musicon biedt jong Haags muziek-, dans- en theatertalent de kans om een grandioze voorstelling te maken voor Theater aan het Spui. De verkorte versie van deze voorstelling zie je onder andere op festivals als People Stage Parkpop. CultuurSchakel adviseert de talenten tijdens de YourStage Auditions over verdere talentontwikkeling.

De audities

Tijdens de instroomdag op 24 maart in het Koorenhuis kunnen de jongeren auditie doen en masterclasses volgen. Op 25 en 31 maart zijn de volgende auditierondes. Adviseurs cultuurparticipatie van CultuurSchakel zijn bij alle auditierondes aanwezig om de jongeren te adviseren over talentontwikkelingsprojecten van partners in de stad.

De jongeren krijgen een-op-een advies van Ferdinand van Duuren, Guus van der Steen, Remco Visker, Simone Pormes, Michel Froget en Chyramain van Kempen. Zij begeleiden de jongeren ook bij het maken van de voorstelling door samen het creatieve proces aan te gaan. De masterclasses worden verzorgd door Erwin Hoorweg (compositie), Ricardo Burgrust (zang) en Pinas (rap) en zijn ook te bezoeken voor jongeren die geen auditie komen doen. Stichting Leergeld geeft advies over mogelijkheden, wanneer financiën een drempel zijn om op muziek-, dans- of theaterles te gaan. 

Talentscouting

Pagara Music Group, een nieuw muzieklabel gelieerd aan Cloud9 en GLOWINTHEDARK, is bij audities aanwezig om zang-, producer-, en urban talent te scouten.

De voorstelling

In totaal worden 50 talenten geselecteerd om deel te nemen aan de grote voorstelling in Theater aan het Spui. Op diverse Haagse festivals zal een verkorte versie van de voorstelling te zien zijn.

  • 5 mei Verkorte voorstelling op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival
  • 17 en 18 mei Verkorte voorstelling op het YourStage Festival
  • 21 mei De grote voorstelling in Theater aan het Spui
  • 2 juni Verkorte voorstelling op Kaderock
  • 24 juni Verkorte voorstelling op de PeopleStage Parkpop

Artistiek leider Ferdinand van Duuren:
"Dit is een unieke kans om met leeftijdgenoten en de beste professionals het creatieve maakproces in te duiken. Samen gaan wij jouw eigen ideeën groots uitwerken. Als je er over denkt om later van het podium je beroep te maken mag je dit absoluut niet missen."

Zakelijk leider Daan van der Bruggen:
"Niet voor niets heeft het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) dit programma tijdens de landelijke cultuuronderwijsdag van 2017 gepresenteerd als lichtend voorbeeld voor de rest van Nederland. Den Haag is met YourStage koploper op gebied van talentontwikkeling; dit is de Nieuwe Haagse School.''

Wil je meer weten over YourStage?

Ga dan naar www.yourstage.nl