Dicht bij huis - over wonen

Gemeentemuseum Den Haag

Beeldende kunst, Cultureel erfgoed

www.gemeentemuseum.nl

Speciaal voor nieuwkomers.

Deze activiteit richt zich speciaal op jongeren die pas sinds kort in Nederland verblijven en die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen om het Nederlandse onderwijs te volgen.

Sarah’s poppenhuis is en huis voor rijke mensen, maar dan in het klein. Maar rijk of arm - de ideale woonplek bestaat waarschijnlijk alleen in je dromen.

De workshop leidt de leerlingen kriskras door de verschillende collecties van het Gemeentemuseum. Alle werken hebben iets te maken met het thema wonen: Sarah’s poppenhuis uit de 18e eeuw, de Stijlkamers, de jongensslaapkamer van Vilmos Huszár en de muurschildering van Niele Toroni.

Voor de leerling staan ontdekken, ervaren van plezier en met elkaar praten over alledaagse dingen centraal. We gaan kijken en vergelijken, benoemen en nadenken over wat je ziet. Dit alles op het taalniveau dat aansluit bij de leerling. Hoe woon je zelf? Hou je van versiering, stoffen en een overvloed aan materialen? Of van een strakke kamer zonder tierelantijnen? In het Gemeentemuseum valt voor ieders smaak iets te ontdekken!

120 min./€ 120

Aanbieder
Gemeentemuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag

Contactpersoon
Kyra Berkhout & Lucienne Peeters
070-3381120
educatie@gemeentemuseum.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€120 p/grp
Capaciteit:
15 lln
Duur:
120 minuten
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Subsidie:
Nee
Schooltijdaanbod van Gemeentemuseum Den Haag
Beeldende kunst
Gemeentemuseum Den Haag
Beeldende kunst
Gemeentemuseum Den Haag
Beeldende kunst
Gemeentemuseum Den Haag