Filminleiding

Filmhuis Den Haag

Cultureel erfgoed, Dans, Interdisciplinair, Mediacultuur, Muziek, Theater, Literatuur

www.filmhuisdenhaag.nl

Iedereen kijkt wel eens een film, maar je hebt kijken en kíjken.

De leerlingen krijgen een uitgebreide inleiding op de film die ze gaan zien, die ze anders naar de film laat kijken. ​Waarom is deze scène zo spannend? Hoe heeft de montage invloed op het verhaal en op welke manier worden we als kijker gemanipuleerd? In onze verdiepingslessen krijgen leerlingen aan de hand van speciaal geselecteerde filmfragmenten inzicht in de werking van film, media en beeldcultuur. Zo leren ze kritisch te kijken naar de context en betekenis van beeld en te reflecteren op wat ze zien. De lessen kunnen op zichzelf staan of gekoppeld worden aan een film of workshop. Ook kan een vraag, genre, thema of kunstenaar/regisseur het uitgangspunt zijn. Niet alleen film, maar ook mediakunst, internet en social media-platforms worden besproken. Hoe wordt de boodschap daar gecommuniceerd?

Leerlingen krijgen een uitgebreide inleiding op de film die ze gaan zien. De les laat ze het medium film op meerdere niveaus begrijpen, verdiept de filmbeleving en kan goed als voorprogramma dienen voor een wat moeilijkere film of een specifiek thema.

Prijs:

€ 79,- + kosten film a 6,50 per ll. (min. 35 ll.) / 227,50 per klas

Aanbieder
Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Contactpersoon
Ester Hendriksen
070 2171667
ester@filmhuisdenhaag.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€227,50 p/grp
Capaciteit:
102 lln
Duur:
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Schooltijdaanbod van Filmhuis Den Haag
Mediacultuur
Literatuur
Filmhuis Den Haag
Beeldende kunst
Mediacultuur
Filmhuis Den Haag
Mediacultuur
Interdisciplinair
Filmhuis Den Haag